Boosta din ekonomi med 5 tips

Vi rör oss sakta men säkert mot oroliga ekonomiska tider. Faktum är att vi förmodligen kommer att ta oss in i en recession inom den närmaste framtiden. Därmed är det viktigt att du tar din privatekonomi på allvar, samt gör vad som krävs för att du ska klara dig tills att den ekonomiska nedgången vänder.

Först och främst bör du självklart titta på de stora posterna, något vi ska titta lite närmare på längre ner i den här artikeln. Men det kan även vara en bra idé att titta lite närmare på detaljerna. Om du brukar spela hos ett casino kan det exempelvis vara en bra idé att titta lite närmare på din spelbudget, eller välja att testa nya spel gratis, innan du spelar för dina surt förvärvade pengar. Samma sak gäller för samtliga andra utgifter du har.

5 saker du kan göra för att boosta din ekonomi

Nedan är viktiga saker som du kan göra:

Sänk utgifterna

Med tanke på de rådande omständigheterna kan det vara en bra idé att titta lite närmare på dina utgifter. Försök att sänka dina utgifter så mycket som möjligt. Faktum är att detta är betydligt enklare än vad du tror, och sannolikheten är hög för att du har en hel del utgifter som du antingen kan sänka eller göra dig av med helt och hållet.

Detta gäller självklart även om de ekonomiska tiderna inte är dåliga. Det är alltid en bra idé att sänka utgifterna, förutom de som sänker din livskvalité allt för mycket.

Förhandla om fasta utgifter

Du bör se över dina fasta utgifter, t.ex. bostadslån, försäkringar och liknande. Här finns det i många fall mycket att förbättra.

Många banker och försäkringsbolag är även väldigt måna om att behålla befintliga kunder, vilket gör att du får ett bra förhandlingsutrymme. Du bör även höra av dig till ett flertal konkurrenter för att se om de kan erbjuda bättre alternativ.

Laga egen mat

Du kan spara massvis med pengar genom att laga egen mat istället för att äta ute. Maten blir i många fall även godare, men även nyttigare. Därmed finns det få nackdelar med att laga egen mat, förutom att det tar lite extra tid. Men om du tycker det är roligt att laga mat finns det bara fördel med detta.

Köp på extrapris

De flesta butiker erbjuder varor eller tjänster på extrapris med jämna mellanrum, inte minst matbutiker. Här kan du i många fall göra många bra klipp som gör att du sparar pengar, men även miljön.

Därmed rekommenderar vi att du tar en titt på hyllan för rabatterade produkter nästa gång du ska handla. I många fall kan du spara upp mot 50% eller mer mot det normala priset, vilket är en fantastisk reduktion som kommer göra stor skillnad för dig i det långa loppet.

Hitta en extra inkomstkälla

Det kan även vara en bra idé att hitta någon extra inkomstkälla. Prata med din chef och se om det finns möjlighet till övertid. I många fall är detta möjligt, och är i även det bästa ekonomiska alternativet under de flesta omständigheter.

Om din arbetsgivare tillåter kan du även ta ett extrajobb på kvällstid eller under helger.

Det går även att göra undersökningar online för att dra in lite extra stålar, även om det bara blir några hundralappar i månaden.