Dogecoin – En kryptovaluta det talas mycket om

Anmärkning: Detta är en sponsrad artikel.

Senaste uppdatering: Fredag 19 maj 2023

Dogecoin är en kryptovaluta som det talas mycket om just nu. Utvecklingen har varit smått otrolig de senaste månaderna och det har gjort att Dogecoin räknas som den fjärde största kryptovalutan i dagsläget. På CFD INFO kan du hitta bra information om detta, här ska vi bara kort ta upp de viktigaste faktorerna bakom den snabba utvecklingen för Dogecoin och förklara varför vi tror att denna kryptovaluta har möjlighet att fortsätta att stiga.

Köp Dogecoin på eToro

Om du är intresserad av att köpa Dogecoin så är plattformen eToro en bra plats att göra detta på, enligt CDF INFO. Det har varit ganska svårt att handla med Dogecoin, men eToro bedöms ha omkring 20 miljoner användare runt om i världen. För dessa kommer det att vara mycket lättare att köpa och sälja Dogecoin i och med att plattformen öppnar för denna typ av handel. Du kan också spekulera i hur valutan kommer att utvecklas, istället för att själv äga Dogecoin. Dogecoin kan växlas mot andra valutor på handelsplatser som eToro, och precis som när det gäller andra stora kryptovalutor kan man i allt större utsträckning köpa saker och tjänster genom att använda Dogecoin direkt. Att det amerikanska basketlaget Oakland Athletics började acceptera Dogecoin som betalning för matchbiljetter blev väldigt uppmärksammat.

Dogecoin har tidigare kunnat tappa snabbt i värde, och även om det är en valuta med goda utsikter på sikt så kan det komma nya kursfall. Bland dem som investerar i Dogecoin finns det stora möjligheter att tjäna mycket pengar på en kryptovaluta som är så volatil. Det gäller bara att sälja i början av en nedgång och köpa när det är billigt – genom att följa utvecklingen på eToro. Därmed inte sagt att det behöver vara dåligt att köpa Dogecoin just nu trots att kursen är hög. Många bedömare tror att kursen kommer att fortsätta stiga.

Hur kan värdet ha stigit så dramatiskt?

Enligt CDF INFO är en av förklaringarna till att Dogecoins värde har stigit med otroliga 11 000 % i år just det faktum att det nu har blivit enklare att köpa Dogecoin. En annan anledning är att Elon Musk vid flera tillfällen talat sig varm för Dogecoin och påverkat kursen genom att twittra. Andra stora aktörer, som till exempel representanter för Indiens Centralbank, har varnat för att investera i Dogecoin. Det säger något om hur många som lyssnar på vad Elon Musk säger och agerar utifrån det. Hans twittrande har även påverkat Bitcoins värde i stor utsträckning. Dogecoin har också ett varumärke som laddats på ett positivt sätt, inte minst genom att personerna som ligger bakom Dogecoin satsat stort på välgörenhet.

Tänk på att handel och spekulation med kryptovalutor kan innebära stora risker.