Kryptovalutor och NFT:er – är det bara en fluga?

Senaste uppdateringen: Fredag 19 maj 2023

Få andra saker har fått större genomslag än kryptovalutan. Under det senaste årtiondet har kryptovalutan växt rejält, inte bara vad gäller värde, men även popularitet och acceptans. Numera används valutorna av miljontals människor runt om i världen, och det lanseras nya valutor på regelbunden basis.

Samma sak gäller för NFT:erna. De må inte ha fått ett lika stort genomslag som kryptovalutorna, men växer rejält i popularitet i takt med att tiden går. Därmed är det inte omöjligt att de i framtiden blir lika populära som kryptovalutorna, eller möjligtvis ännu mer populära.

Den stora frågan är dock: är kryptovalutor och NFT:er en fluga? Eller kommer de att hänga med i framtiden?

Kryptovalutan har fått ett otroligt genomslag

Sedan introduktionen av Bitcoin 2009 har världen inte varit sig lik. Bitcoin har varit ett av de allra hetaste samtalsämnena, och det av bra anledningar. Kryptovalutan är den enskilt största kryptovalutan just nu, och har varit det sedan sin begynnelse.

Sedan lanseringen av Bitcoin har det lanserats tusentals andra alternativ. Vissa har misslyckats, medan andra har lyckats riktigt bra. Ethereum och Dogecoin är exempel på lyckade lanseringar, och har numera marknadsvärden som många trodde var omöjliga för dessa typer av teknologier.

Kryptovalutan är numera utbredd i samhället, och används av många på regelbunden basis. Dess användningsområden är inte riktigt lika stora som för de traditionella fiatvalutorna, men detta kan mycket väl komma att förändras i takt med att tiden går.

NFT:er breder ut sig i samhället

För 5 år sedan var det kryptovalutan som var det hetaste samtalsämnet i världen, men under de senaste åren har NFT:erna tagit över facklan. Numera går det inte en enda dag utan att man hör något om NFT:er, och det av bra anledningar. Digitala konstverk säljer nu för hundratals miljoner kronor, och blir bara mer och mer populära för varje dag som går. Att köpa NFT numera inget konstigt.

I takt med att samhället rör sig mer mot det digitala samhället är det därmed inte särskilt konstigt att fler människor vill köpa digital konst, snarare än den fysiska motsvarigheten. Frågan är dock hur användbara NFT:erna kommer att bli i framtiden. Vi får helt enkelt vänta och se.

Kommer de att hänga med i framtiden?

Huruvida kryptovalutorna och NFT:erna kommer att hänga med in i framtiden är omöjligt att säga, medan är några av de huvudsakliga punkterna som pekar på att så kommer att bli fallet:

  • De blir mer populära för varje dag som går. Båda dessa typer av teknologier blir mer och mer populära för varje dag som går, därmed är sannolikheten hög för att de kommer att hänga med en bra tid in i framtiden.
  • Samhället blir mer digitalt. I takt med att samhället blir mer digitalt tillkommer de nya lösningar, och kryptovalutorna och NFT:erna är ypperliga exempel på detta. Därmed är sannolikheten hög för att de inte kommer att försvinna, förutom om det tillkommer något ännu mer innovativ och revolutionärt alternativ på marknaden.