Låna på mobilen – så ska du tänka

Senaste uppdatering: Fredag 19 maj 2023

Det är lockande att ta ett snabblån i vissa lägen. Det är ju så himla enkelt att göra det med mobilen och pengarna kommer ofta in på kontot samma dag som man tackat ja till ett erbjudande. Men det finns både risker och möjligheter med snabblån. Här ska vi igenom när du ska tänka dig för både en och två gånger innan du lånar och när det kan vara en riktigt bra idé.

Risker med snabblån via mobil

Snabblån kan vara så kallade högkostnadskrediter med ganska hög ränta. Det är viktigt att du vet vad ett lån kommer att få för kostnad och att det är värt det. Särskilt du som har lågt kreditbetyg får räkna med att räntan kan vara ganska hög. Tar du många snabblån via mobilen blir det också många lån att hålla reda på och risken att du missar en återbetalning och får dröjsmålsavgifter ökar. Observera att det finns snabblån som är räntefria men som inte behöver vara billigare för det, eftersom avgifter som lånets uppläggningskostnad till exempel då är högre istället. Lånets effektiva ränta visar ränta plus avgifter och den är viktigare att titta på än månadsräntan.

Bra tillfällen att låna pengar med mobilen

Att ta ett snabblån med mobilen kan lösa ett oförutsett problem. Om du missar en avgång kan du behöva ta en taxi till ett viktigt möte. Om något håller på att hända med bilen är det bättre att åtgärda det direkt än att vänta tills nästa löning. Att låna pengar kan också innebära att du faktiskt sparar ganska stora belopp. Tänk dig att du hittar en vara du behöver till sänkt pris på en tillfällig rea, just innan löningen. Eller att du får möjlighet att köpa några storpack till ett lågt pris av något som är en stapelvara i ditt kök. Då kan du utnyttja möjligheten att ta ett snabblån med mobilen för att få råd med köpet just nu. Man ska heller inte vara rädd för att ta ett lån om man vet att man kommer att kunna betala tillbaka i tid, och att man genom att låna kan finansiera något som verkligen är värdefullt.

Jämför alltid lån innan du bestämmer dig

Även om du bara ska teckna ett mindre lån lönar det sig alltid att jämföra låneerbjudanden från flera långivare. På så sätt kan du få ett snabblån som passar perfekt utifrån just dina förutsättningar. Hitta SMSlån är en bra tjänst som ger dig möjlighet att jämföra lån som ger dig vad du är ute efter.