Drick detta mot förstorad prostata

drick detta mot förstorad prostata

Förstorad prostata, eller benign prostatahyperplasi (BPH) som det också kallas, kan ha en störande inverkan på mäns urinfunktion och livskvalitet. Men det finns en speciell dryck du kan dricka varje dag för att hjälpa till att minska prostatan. Innan vi dyker in i det, är det viktigt att förstå orsaken till problemet.

Varför utvecklar män förstorad prostata?

För att förstå själva problemet är det först viktigt att förstå dess mekanism. Många män utvecklar denna åkomma i takt med åldrandet, och vissa drabbas till och med av prostatacancer. Prostatan sitter precis under urinblåsan, och när den förstoras kan det påverka urinflödet och till och med trycka upp urinblåsan, vilket minskar dess kapacitet att hålla urin.

Östrogen, som både män och kvinnor producerar, härrör ursprungligen från testosteron. För att omvandla testosteron till östrogen behövs ett enzym som kallas aromatas. Överdriven östrogen kan öka storleken på prostatan. En intressant observation är att medan testosteronnivåerna minskar med åldern hos män, ökar östrogennivåerna.

Mat och dryck för att hämma aromatas

Det är här vår speciella dryck kommer in. Men först, låt oss titta på vad som kan öka produktionen av aromatas: ålder, övervikt, höga insulin-nivåer, alkohol och till och med vissa ”hälsosamma” fullkorn kan öka produktionen av detta enzym. Förlust av vikt och minskning av insulin kan bidra till att minska produktionen av aromatas.

För att hjälpa till att hämma produktionen av aromatas, föreslår Dr. Eric Berg att vi regelbundet konsumerar korsblommiga grönsaker som grönkål, broccoli, kål och rucola. Han rekommenderar även vit knappsvamp (stekta, inte råa), linfrön och grönt te. Men det är inte dessa som utgör den speciella drycken.

Den speciella drycken mot förstorad prostata

Den största rekommendationen Dr. Berg har för att hämma aromatas är citronskal. Citronskal innehåller en rik näring som inte bara kan hämma aromatas, utan även ge andra hälsofördelar. Så hur gör du denna speciella dryck?

Ta en hel citron, lägg den i en mixer tillsammans med ett glas vatten och mixa till det blir krämigt. Du kan lägga till 5-10 droppar flytande stevia för att söta det, eller en halv/hel kopp blåbär, som också stödjer prostatahälsan. Du kan blanda allt detta tillsammans och dricka det som en shake när som helst på dagen.

Detta, tillsammans med en hälsosam kost och livsstil, kan hjälpa till att reglera östrogenproduktionen och minska storleken på prostatan. Glöm inte att titta på Dr. Bergs video för en mer detaljerad genomgång av detta ämne. Men kom ihåg, detta är råd för att främja god hälsa och bör inte ersätta professionell medicinsk rådgivning.