Ozempic: Den mörka sidan – Celina Myers berättar

Ozempic Celina Myers

Ozempic är ett omtalat viktminskningsmedel och har hyllats av många i social medier. Men det är inte alla som stämmer in i lovsången. Celina Myers är en YouTube-stjärna och även grundare av skönhetsmärket BeautyXBoo och har öppnat upp sig om sin personliga upplevelse med den alltmer populära diabetesmedicinen, som även används off-label för viktkontroll, i en ny video. Med den ökade användningen av Ozempic är hennes historia ett exempel på att det kanske ändå inte är det bästa alternativet för alla. En historia som den som funderar på att använda Ozempic för viktminskning ändå kanske bör lyssna på.

Ozempic har fått enorm publicitet för sin dubbla effekt som både diabetesmedicin och något av en mirakelkur när det kommer till viktminskning. När Celina Myers läkare föreslog att hon skulle prova medicinen var hon ivrig att se om det kunde hjälpa henne att kontrollera hennes blodsockernivåer och lära sig att ha ett nytt förhållande till mat. Trots att hon inte upplevde den viktnedgång som många andra upplevt kände hon till en början att det hjälpte henne. Det var nämligen lättare för henne att ta bättre beslut kring mat och att undvika att hamna i ett hetsätande.

Men allting skulle snart förändras. När Celina försökte öka sin dos från 0,5 till 1 milligram började hon uppleva symptom som var nya för henne. Trots att hon kämpat med vissa mörkare saker tidigare i livet, och trots hennes starka psyke, började hon uppleva ordentliga panikattacker.

De började som små, korta ögonblick av ofattbar förtvivlan och förvirring.  Men de eskalerade sedan snabbt. I försök att höja sin dos, beskriver Celina en vecka av konstant obehag. Förutom vanliga symptom som förknippas med Ozempic, som mag- och tarmbesvär, började hon även uppleva svåra psykiska symptom.

Mörka tankar och intensiva känslor av förtvivlan blev snart till en kamp att bara existera. Celina har alltid varit en stark person med förmåga att hantera svåra situationer och känslor, men plötsligt kände hon sig nu helt maktlös. Efter att ha gått med i olika Facebookgrupper om Ozempic och pratat med människor runt omkring henne, insåg hon snart att hon inte var ensam.

Flera individer hade upplevt liknande händelser och upplevelser – till synes lyckliga och mentalt stabila människor som plötsligt fann sig själva oförmögna att hantera livet. Vissa hamnade på sjukhus och andra slutade att ta medicinen helt.

Enligt Celina är det inte bara det faktum att dessa psykiska hälsoproblem existerar som är skrämmande, utan det är också bristen på offentlig diskussion om dem. Hon känner en stark önskan att sprida sin erfarenhet vidare och förmedla att de som upplever dessa symptom inte är ensamma.

Celina Myers är en känd influencer som har över 2 miljoner följare på sin YouTube-kanal, “celinaspookyboo”. Där delar hon klipp från sitt vardagsliv och även om sin kärlek till allt övernaturligt. Hon har släppt tre böcker, inklusive ”The Home Reader: A Paranormal Journey”, och är värd för ”The Haunted Estate Podcast”, en av Kanadas mest populära övernaturliga podcasts.

Trots att hennes kanal mest handlar om komedi, att ha roligt och positiva budskap känner Celina att det var viktigt att göra denna video om hennes svåra erfarenhet med Ozempic. Hon har nu valt att sänka sin dos, och avser att sluta helt.

Det är många som blivit hjälpta av Ozempic och dess verkan men det är också viktigt att berätta att det är en medicin som inte passar alla. Har du själv funderingar på att börja med Ozempic ska du diskutera detta med din läkare. Och vara medveten om att det finns risker.