Begagnade bilar som passar i din vardag

Senaste uppdateringen: Fredag 19 maj 2023

Våra vardagsbehov styr många gånger vilken bil man tittar på och går i tankarna på att köpa. Men nu har man börjat titta på detta med bilägandet på ett annat sätt. Så vi jämför detta lite då och nu.

Bilens historia i Sverige

Vi har två märken som lagt grunden till vår bilhistoria, Saab och Volvo.
Men vi väljer att titta närmare på Volvo, som grundades 1926 av två innovativa herrar, Gustav Larsson och Assar Gabrielsson, och 1927 kom den första serietillverkade bilen ut från fabriken. Det var också då som vi tecknade ett avtal om försäljning och service av Volvo. Och några decennier senare var Volvon symbolen för den stabila och säkra familjebilen på den svenska marknaden

Utvecklingen

Det var nu en bil blev ett måste för varje familj och Volvo var en av de som kunde erbjuda ett utbud som passade det man kunde önska. Ett praktiskt fordon med gott om lastutrymme eller en lite sportigare variant för de som hade lite bättre råd och ville sticka ut med lite lyx. Men på den tiden var det ingen som hade miljön i fokus och vad driften av bilen kostade. Man betalade lite extra vid ett inköp men drivmedel med mera var i en adekvat prisklass.

Hur nyttjade man bilen på den tiden

Bilen var på den tiden inte bara lite av en status. Den var vägen till friheten för många. För den bilburna ungdomen öppnade sig en ny värld snabbt som sträckte sig utanför byns gränser. Och för barnfamiljen kom begreppet bilsemester till världen. Så det var nu man packade bilen full med det man behövde för en semester och så drog man iväg på en vecka med bilen runt i Sverige, en del hade ett fast mål medans andra körde dit man kände för dagen.
Men självklart behövdes också bilen i vardagen. Man skulle ta sig till sitt arbete, för att åka och handla eller för att besöka släkt och vänner. Bilen blev en extra familjemedlem för många.

Hur bilen nyttjas idag

Angående bilar har vi blivit mer miljömedvetna och kostnadsmedvetna. En del av oss uppskattar en elbil medan andra kör bensin eller diesel. Allt beror på de förutsättningar vi har. Men även idag är bilen det huvudsakliga färdmedlet att hantera vardagen, med jobb, hämtning och lämning av barnen, shopping med mera. Därför är det hos Bildeve som du kan hitta fina och bra bilar som täcker dina behov.