En pool är livskvalitet

Senaste uppdatering: Fredag 19 maj 2023

På de flesta håll i Sverige har vi gott om vatten. Trots det så önskar faktiskt de flesta som väljer att skaffa en pool att de hade gjort det mycket tidigare. Det är en fantastisk känsla att glida ner i vattnet en het sommardag. En pool kan också främja en aktiv och mer hälsosam livsstil. En pool är något som alla i familjen brukar uppskatta och den blir ofta en naturlig samlingspunkt.

Vad för typ av pool ska man välja?

En rektangulär pool passar dig som vill kunna simma och få ordentlig träning. En rund pool är bra om flera personer vill kunna vara sociala och bada samtidigt. Först och främst så är det dock trädgårdens form och storlek som avgör vad man kan ha för pool. Förutom att välja form på poolen så finns det olika sätt att konstruera pooler på. Det finns och möjlighet att bygga en unik pool som passar på just din mark.

Hur stort projekt är det att bygga en pool?

Beroende på vad du väljer för konstruktion kan en pool vara ett ganska avancerat eller förhållandevis enkelt bygge. Ett poolpaket är framtaget för att en normalhändig person ska kunna montera poolen. Allt du behöver ingår. Självklart kan du även välja att låta en expert stå för montering och installation mot en extra kostnad.

Det är lätt att sköta en pool

Idag finns det moderna lösningar som hjälper dig att ha koll på poolens vattenvärden. Det förenklar skötseln avsevärt eftersom du vet vad du behöver göra och när du måste göra det. I grund och botten handlar det om att hålla poolen ren. Det kan man göra med en automatisk poolstädare och med kemikalier. Sen är det viktigt att rengöra poolfiltret då och då.

Hur länge håller en pool?

Att skaffa en pool är en ganska stor investering. Den förväntade livslängden på poolen är viktig om man försöker bedöma ekonomin i projektet. Låt oss säga att du räknar med att sälja huset om 10–15 år, då vill du att poolen fortfarande ska vara i bra skick och höja värdet på fastigheten. Om du väljer en hållbar pool från en pålitlig tillverkare ska du kunna räkna med att en pool har en livslängd på 25 år, eller kanske mer. Du kan till och med hitta en pool där materialet och konstruktionen har alla förutsättningar att hålla i över 100 år.

Pooltillbehören gör mycket för upplevelsen

Själva poolen är egentligen allt du behöver för att kunna njuta av svalkande bad. Men du kan också använda olika tillbehör som förenklar och förskönar livet vid poolkanten. Hos Poolgiganten finns mängder med tillbehör. Du kan till exempel täcka poolen på olika sätt för att förhindra att skräp hamnar i vattnet. Du kan också förse en pool med massagefunktion och använda tillbehör för att värma vattnet i poolen på olika sätt. Helst vill man kunna använda en pool en bit in på hösten när det börjar bli kyligare ute. Välj även hur du vill gå ner i poolen, med en trappa eller en stege?