Ge sovrummet ny stil i höst

Anmärkning: Detta är en sponsrad artikel.

Senaste uppdatering: Fredag 19 maj 2023

Är det dags att inreda sovrummet? Kanske har du flyttat, behöver fräscha upp eller av andra skäl vill ha en ny säng med tillhörande sängbord. På Nordiskarum.se kan du köpa både kontinentalsängar och sängbord online samt i butik, från ett stort och varierat sortiment av kvalitetsmöbler. Butiken har öga för vacker design och inredning man vill leva med länge. 

Nordisk design för ett vackrare hem

Nordiskarum.se är en svensk möbelhandlare som med stor omsorg och noggrannhet letar upp vackra möbler av god kvalitet och erbjuder dessa till sina kunder till ett lågt pris. Butiken finns både fysiskt och online, där den fysiska butiken ligger i Broby, Skåne. Eftersom Nordiskarum.se samarbetar med flera av Europas ledande tillverkare av möbler och inredning, kan de erbjuda nyheter ofta och finna sådant som andra försäljare inte gör. Sortimentet har både produkter som är tidlösa och klassiska, samt moderna och trendiga. 

Kontinentalsängar

Sängen är en av hemmets allra viktigaste möbler, om inte den viktigaste eftersom vi spenderar så många timmar av våra liv där. Den ska ta hand om oss när vi är trötta och sjuka, ge stöd och återhämtning åt kroppen och sinnet. Därför är det avgörande att välja en kvalitativ säng som ger allt detta, samtidigt som den gör hemmet vackert att vara i. 

Kontinentalsängar från Nordiskarum.se är kvalitativa och har 10 års garanti mot ram- och fjäderbrott. De är kvalitativa, bekväma och levereras till deras lager direkt från fabriken där de tillverkas, vilket gör att priserna kan hållas nere. Och eftersom de lagerhålls av Nordiskarum.se kan de levereras omgående. De finns i tre olika storlekar men i många fler utföranden och med smarta funktioner.

 • Finns i måtten 120×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm
 • De flesta sängar är fasta, men det finns några mjukare modeller
 • Eleganta till stilen då de är klädda med möbeltyg

Kombinera ditt val med sänggavel med nackkuddar

På Nordiska rum kan du välja att kombinera din kontinentalsäng med en sänggavel med nackkuddar i samma färg och textil som kanten på din nya säng. På så sätt blir sängen enhetlig och får en stabilare huvudända. Du skyddar samtidigt väggen och får dessutom en bekväm sittplats att vila dig mot när du sitter upp i sängen. 

Sängbord

Vid din säng bör snygga och stilrena sängbord placeras. Ett eller två, beroende på hur många du behöver och med eller utan lådor och förvaring. Bedöm ditt val utifrån praktikalitet och stil, bådadera är värda att ta med i beräkningen så att du trivs och får full användning av ditt sängbord. Välj vägghängda sängbord för att spara plats och få en luftigare inredning. Eller ett rejält sängbord med stora lådor där allt från hudkräm och böcker, till nässpray och mobilladdare kan förvaras.

På Nordiskarum.se finner du ett stort utbud av sängbord i olika stilar, former och storlekar. Välj mellan stilrena och tidlösa klassiker vi alla känner igen – eller mer nyskapande och trendiga sängbord som ger en intressant inredningsdetalj i sovrummet.

Hur du bäst placerar säng och sängbord

När du väl valt ut sängbord och kontinentalsäng så ska dessa placeras ut. Du anpassar självklart sängborden efter sängens placering. Ställer du sängen upp emot en vägg och du har sängbord som står på golvet, är det smart att inte trycka sängborden upp mot väggen. Genom att dra ut dem ett par centimeter från väggen får du mer luft kring bordet och om golvet sviktar något minskar det också eventuellt gnissel eller skav från golvlisten på sängbordet. 

Oavsett om du har vägghängda sängbord eller sådana som står på golvet, är det viktigt att prova avståndet på placeringen när du ligger i sängen. De som står på golvet är ju enkla att flytta, men det vägghängda kan skapa riktig oreda med nya borrhål etc. om det inte blir rätt från början. 

 • Säng och sängbord som ställs mot en vägg tjänar på att dras ut från väggen ett par centimeter
 • Säng och sängbord som placeras mitt på golvet i rummet bör anpassas med sladdar och annat så att man fritt kan röra sig runt sängen och sängborden utan att riskera en olycka
 • Tänk på att prova avståndet till sängbordet ifrån sängen, framförallt när du väljer vägghängda sängbord

Mer om Nordiskarum.se

Många blir fundersamma över att köpa möbler och inredning online – och det med all rätt! I den sparsmakade nordiska inredningsstilen blir varje möbel och inredningsdetalj viktig, i vissa fall avgörande. Då är det bra att veta att Nordiskarum.se gjort det mycket enkelt för kunden genom att erbjuda fri frakt och retur. På så sätt kan du beställa hem det du är sugen på och se om det passar hemma hos dig, utan att det kostar dig något extra. Dessutom har du öppet köp i 365 dagar så att du verkligen kan fundera i lugn och ro.

 • Fri frakt
 • Fri retur
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 365 dagar
 • Kunden i centrum