Vad kan du göra för att förbättra din sommar?

Senaste uppdatering: Fredag 19 maj 2023

När våren börjar visa sig i Sverige, så börjar de flesta av oss fundera på hur mycket man vill göra under sommaren. Önskemål om ny uteplats, resa med vännerna, en ny motorcykel eller kanske lyxa till med en jacuzzi.

Det finns flera saker att se fram emot inför sommaren. Oavsett vilket typ av boende du har, så finns det flera både små och stora saker att göra för att förbättra din sommar. Bor du i lägenhet, så kanske det lockar mer med att förbättra tillvaron med utomhusaktiviteter. För den sportintresserade kan det locka med ett ljudsystem som förhöjer filmkänslan de kallare kvällarna.

Vår och sommar väcker många positiva känslor inom de flesta av oss. Vi blir piggare och gladare, vilket i sin tur ger oss ny energi och motivation för olika saker. För de som har uteplats väcks ofta idéer om hur man kan förbättra den. Kanske dags att förbättra underlaget på uteplatsen, för att sedan installera din bästa jacuzzi, som du länge har suktat efter?

Några exempel som kan förhöja sommaren

Marknader, festivaler, utomhusbio och liknande event lär inte gå av stapeln som de vanligen gör, men kanske blir det lite bättre än förra sommaren. Annars får vi fortsätta hitta andra sätt att förgylla sommaren. 

  • Om du bestämmer dig för en jacuzzi, så välj ett alternativ så du kan nyttja den även under kalla perioder på året. Inte nog med att man får njuta av avslappning i varmt vatten, så får man även en form av massage på köpet.
  • Uppskattar du roadtrips med din partner, en vän eller med familjen? Passa gärna på att besöka olika gårdsbutiker som finns i landet. Deras utbud beror främst på vilka djur som finns på gården, men även på vad som finns tillgängligt runt omkring. 
  • För de som har stort intresse av matlagning och en lagom stor uteplats, kan ett utekök vara lockande. Medan några nöjer sig med en grill, så önskar andra ett större paket. På testkungen.se kan du läsa recensioner på olika utekök.
  • Odla örter inomhus eller utomhus. Välj gärna sorter som du kan tänka dig att använda i din egen mat. Kanske något att förgylla grilltallriken med.
  • Sverige bjuder på mycket fin natur, grönområden som bergssidor. Är du en aktiv person, så testa vandra i fjällen. Innan du bokar resa och övernattning, så försäkra dig om att du är väl förberedd. Till exempel ordentliga skor som håller fötterna både varma och torra. Om du inte har tillräckligt med kunskap, så sök på nätet för att kontrollera att du är förberedd.
  • Några andra aktiviteter på olika platser i Sverige är zipline, klättring, paddling och dykning. Sök på plats och aktivitet för att se vilket alternativ som kan passa dig som bäst.