Vigselring med diamant – en symbol för evig kärlek

Anmärkning: Detta är en sponsrad artikel.

Senaste uppdateringen: Fredag 19 maj 2023

Traditionen med en diamant i vigselringen är relativt modern men har vuxit starkt i popularitet. Diamanten symboliserar i många kulturer det oändliga eller eviga, kanske på grund av att denna ädelsten är ett av de mest solida och beständiga materialen i världen. Under antiken ansågs diamanten vara förknippad med magiska krafter medan de gamla Grekerna trodde att de var små fragment från stjärnor som fallit från natthimlen. Detta var kanske anledningen till att de även ansåg att diamanter vara tårar från gudarna. Numera anses diamanten vara en ädelsten som ger lycka och symboliserar immunitet mot problem i våra framtida liv. Framförallt är diamanten en symbol för evig kärlek vilket för många kanske är den högsta formen av magi.

Att välja vigselring

När du väljer vigselring kan en bra början vara att välja vilken typ av ädelmetall du vill ha. I Sverige var under 1900-talet det vanligaste alternativet rödguld, en mellanfärg som var unik för Sverige. Under senare år har metaller såsom platina och vitguld blivit mycket efterfrågade vilket kanske beror på att dessa metaller framhäver ädelstenar såsom diamanter väldigt väl. När du letar vigselringar hos VANBRUUN kan du enkelt göra personliga val både när det gäller vilken metall du vill ha samt vilka ädelstenar du vill få infattade på ringen. Vad som är så speciellt med VANBRUUN är att företaget producerar alla ringar själva vilket gör att varje ring kommer att vara unik. Vigselringar (alla är 18K) finns i roséguld, gulguld, vitguld och 950 platina. Dessutom kan ni välja mellan olika typer av ringarna såsom alliansringar, solitärringar, trestensringar, sidostensringar och givetvis klassiska släta ringar.

Vigselring med egen design

Som väl är existerar det inga bestämmelser eller regler för hur en vigselring ska se ut utan det är helt upp till brudparet att välja fritt enligt eget tycke. Kom ihåg att alla vigselringar är tidlösa eftersom de utgör en symbol för ett av de viktigaste och lyckligaste ögonblicken i våra liv. Vigselringen är en trohetsband och löfte mellan två personer som beslutat att dela sina liv tillsammans. När ni önskar en egen design på vigselringen kan ni välja från redan existerande ringdesign (ur standardsortimentet) samt göra egna ändringar eller skapa en ring från grunden. Hos VANBRUUN är det både enkelt och smidigt att skapa egendesignade drömringar. Givetvis kommer ni att få en skiss (Computer Aided Design) på vigselringarna innan tillverkning sker så att allt blir rätt.

Välj en glittrande diamant

Ordet diamant kommer från grekiskans ”adamas” som betyder oövervinnerlig på svenska. Diamanter har tidigare varit för dyra för många eftersom det endast fanns naturliga diamanter. Numera kan ni välja äkta diamanter som är labbodlade, färgade eller naturliga. Fördelen med labbodlade diamanter är att ni får större valmöjligheter gällande form, färg och slipning medan naturliga diamanter har sina begräsningar. Dessutom är labbodlade diamanter mellan 20 till 50 procent billigare vilket innebär att ni med fördel kan välja en större diamant till ett riktigt bra pris. De naturliga diamanterna formas av kristalliserad kol och kallas rådiamant när de är oslipade. En naturlig diamant är givetvis dyrare än en labbodlad men priset bestäms även av andra faktorer såsom ädelstenens klarhetsgrad. Den finaste och dyraste diamanten kallas ”FL” (flawless). Man värderar en diamant efter dess Carat (vikt), Color (färg), Cut (slipning) och Clarity (renhet). Diamanter på en vigselring symboliserar evig kärlek så en vigselring med en vackert glittrande diamant är oslagbart. Hos VANBRUUN kan ni välja bland en halv miljon olika naturliga, färgade eller labbodlade diamanter. Men diamantens utseende och glitter beror även på vilken slipning och form den har som till exempel oval, smaragd, hjärt eller princess. När ni söker diamanter hos VANBRUN är det enkelt och smidigt att använda företagets unika sökfilter eller välja bland diamanter som valts ut av experter.

Brett urval av vackra vigselringar

VANBRUUN är ett internationellt företag med nöjda kunder världen över. Det är inte många företag som kan erbjuda ett så brett urval av vigselringar och diamanter till sina kunder. För er som vill designa egna vigselringar ger VANBRUUN möjligheten att enkelt kunna skapa och förverkliga de ringar som ni drömmer om. Det här är ett företag som är väldigt mån om att leverera det kunden förväntar sig. VANBRUUN har en kundservice med mycket kunnig personal som är redo att hjälpa till med goda råd samt svara på eventuella frågor. Om ni väljer att vigas i kyrkan eller av en vigselförrättare i trädgården är vigselringen symbolen för delad kärlek och löfte om ett liv tillsammans. Det är därför som det är viktigt att vigselringen blir perfekt. Ni kan sitta hemma i lugn och ro och välja vigselring utan att behöva springa runt i affärer. Innan vigselringen tillverkas och levereras av VANBRUUN kommer ni att få tre attrapper hemskickade för provning, (Home try-on) för att se till att ringen som beställts passar perfekt. Givetvis ingår fri storleksjustering, fri gravyr och fri frakt och retur.