Meet a Student förmedlar extrajobb

Anmärkning: Detta är en sponsrad artikel.

Senaste uppdatering: Fredag 19 maj 2023

En aktör på marknaden för personaluthyrning som låtit tala om sig på sista tiden är Meet a Student. Det är en plattform som sammanför unga talanger med företag som är i behov av extra arbetskraft. Det är en äkta win win-situation där morgondagens proffs får en chans att komma ut på arbetsmarknaden – samtidigt som de skapar värde för företag och organisationer som inte har möjlighet att anställa. Genom att ta hjälp av studenter som pluggar inom ett område som är passande utifrån uppgifterna så vinner båda parter på det. Studenten kan göra sig en bild av om det är en passande arbetsplats även i framtiden, och företagen som anlitar personer via Meet a Student tar naturligtvis notis om någon gör riktigt bra ifrån sig.

Meet a Student är unikt

Meet a Student är inte bara en i mängden bland alla jobbplattformar som kopierar samma erbjudanden. De har istället unika samarbeten med ett flertal företag och den som har rätt bakgrund har stor chans att få de extrajobb som annonseras ut. Det är inte bara studenter som har chans att hitta jobb via plattformen, utan målgruppen är studenter och andra unga personer med upp till tre års arbetslivserfarenhet. Att ha ett studentjobb under studierna är ett bra sätt att visa framfötterna och att senare får en anställning på samma arbetsplats är mycket vanligt.

Ladda upp ett digital CV

Som arbetssökande student går det snabbt att fylla i ett CV online som sedan används när man söker alla jobb på plattformen. Det betyder att det är ett väldigt tidseffektivt sätt att söka jobb. Meet a Student har också bra funktioner för att följa och ta kontakt med olika företag. Att lägga upp ett ledigt jobb, för den som representerar ett företag, går lika enkelt som att skapa ett CV. 

Skapa en bra bild av företaget

För ett företag är Meet a Student en utmärkt plattform för att nå ut med information om verksamheten och visa att arbetsplatsen är attraktiv. Alltså det man brukar kalla för Employer Branding. Det är en verksamhet som är extra viktig i många branscher där konkurrensen om duktig arbetskraft är stor. Ett annat exempel på hur Meet a Student fungerar som en mötesplats mellan studenter och företag är att företag har möjlighet att informera om sina olika studenterbjudanden. Meet a Student är mer som en social plattform än en renodlad jobbsökarsajt.

Inte bara extrajobb

Meet a Student förmedlar inte enbart typiska extrajobb utan det är en populär tjänst för företag som söker trainees och studenter i behov av examensjobb. En trainee är en nyanställd person som ett företag vill satsa på och som genomgår utbildning i företagets regi. Många av Sveriges största företag har traineeprogram och ansöker om folk via Meet a Student. Det kan vara ett mycket viktig steg i karriären. Många framstående industrimän och kvinnor har börjat sin bana med en traineeanställning. Carl Henric Svanberg, som bland annat varit VD och koncernchef på Ericsson, är ett exempel. Internship är en tidsbegränsad praktik som också förmedlas hos Meet a Student.

Ett examensarbete på ett väl valt företag kan också öka chanserna till en anställning. Samtidigt är det ett bra sätt för att fördjupa utbildningen och förankra den i en bransch där man kan tänka sig att arbeta. Många utbildningar avslutas med ett examensarbete, och ett godkänt betyg är då ett krav för att man ska få sin examen.