Så kan låneförmedling bana vägen för ett mer förmånligt lån

Anmärkning: Detta är en sponsrad artikel.

Senaste uppdateringen: Fredag 19 maj 2023

Någon gång i livet behöver de allra flesta svenskar ta ut ett lån. Låneprocessen är dock oftast rätt komplex, det krävs trots allt att man är noggrann när man undersöker sina möjligheter. En låneförmedlare kan dock förenkla processen genom att koppla ihop potentiella låntagare med lämpliga lån, förbereda ansökningen och vägleda låntagaren genom hela processen. 

Med det sagt kan en låneförmedlare hjälpa dig få ett mer förmånligt lån. Låneförmedling har blivit ett väldigt populärt fenomen i Sverige bara de senaste åren, och det är inte alls konstigt. Med en låneförmedlare som Matchbanker.com är chansen större att du hittar ett lån som är bra för dig.  

Vad är låneförmedling? 

Låneförmedling utförs alltså av låneförmedlare. En låneförmedlare är en verksamhet som fungerar som mellanhand mellan två parter (långivaren och låntagaren) för att underlätta låneprocessen.  

Vitsen med att använda sig av en låneförmedlare, som svenska Matchbanker, är att potentiella låntagare inte bara ska förkorta den annars väldigt utdragna processen för att låna pengar. Låneförmedlare möjliggör även för låntagare att hitta de bästa lånen på marknaden. 

Jämför räntor, avgifter och villkor 

Låneförmedlare opererar på plattformar online. Dit kan du som ska ansöka om ett lån alltså vända dig. Här får du nämligen en överblick över de flesta svenska långivare och banker på marknaden.  

Låneförmedlarna presenterar listor över de lån som erbjuds från de olika långivarna så att du som konsument ska kunna se vilket alternativ som är bäst för dig. 

Med en låneförmedlare kan du sålunda se och jämföra de olika långivarnas lån och deras respektive räntor, avgifter och villkor. Dessa faktorer kan nämligen variera enormt från långivare till långivare, lån till lån och till och med låntagare till låntagare. Att låna pengar är ett stort beslut. Just därför är det väldigt viktigt att man ser och jämför sina alternativ innan man skickar iväg en ansökan.  

En enda ansökan till flera olika långivare 

Med en låneförmedlare slipper låntagare fylla i och skicka iväg flera olika låneansökningar. Om man inte går via en låneförmedlare behöver man alltså surfa in på varje långivares hemsida eller besöka varje bank man kan tänka sig jämföra och höra vad de har att erbjuda. Detta är en oerhört tidskrävande process. Dessutom genomförs det en kreditupplysning i samband med varje ansökan om man jämför manuellt. För många kreditupplysningar är, som du säkerligen redan vet, inte särskilt bra för ditt kreditvärde. 

Om du istället använder dig av en låneförmedlare så behöver du endast skicka iväg en enda ansökan. Denna skickar låneförmedlaren sedan vidare till de olika långivare och banker de samarbetar med. Efter att de gjort en kreditupplysning på dig såklart. Denna ena kreditupplysning kan dock användas av alla de olika långivarna och bankerna som låneförmedlaren samarbetar med.  

Du spar alltså tid och kreditupplysningar genom att låna med hjälp av en låneförmedlare.  

Låna endast om du verkligen behöver det 

Även om låneförmedlare gör lånemarknaden mer transparent och kan bana vägen för mer förmånliga lån, så är låna ingenting man ska göra bara för att. Att låna pengar innebär att man försätter sig själv i skuld och det är ingenting man bör göra om man verkligen inte måste.