Champions League 2023 Final – Odds & Tips

Bild på fotbollsmatch med stor publik.

Champions League 2023 – Final

Champions League-finalen 2023 är äntligen här! Manchester City, obesegrade i Premier League och FA-cupen, jagar sitt efterlängtade första CL-guld. Kan Inter stå emot deras överväldigande kraft? Med upphävda shamanskrock och världsklasspelare på bänken, står City på tröskeln till historien. Ikväll avgörs allt, och Passagen är med dig och serverar förutsättningar samt odds och tips!

Manchester City – Inter Champions League-finalen 2023 – Det du behöver veta

Match Man City-Inter
Dag och tid Lördag 21.00
Spelplats Atatürk Olympic Stadium, Istanbul
Sändning TV4, Cmore, Telia Play
Sändningsstart 19.30 i CMore, 20.00 i TV4
Studiopersonal Gusten Dahlin, Vicki Blommé, Kim Källström, Hasse Backe
Kommentatorer Lasse Granqvist, Jens Fjellström

 

Troliga startelvor i Champions League-finalen

Manchester City: Ederson; Walker, Dias, Akanji; Stones, Rodri; Silva, Gundogan, De Bruyne, Grealish; Haaland

Inter: Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Mkhitaryan, Calhanoglu, Dimarco; Martinez, Dzeko

Äntligen dags för City att bryta förbannelsen?

De har redan vunnit Premier League och FA-cupen, men den stora förbannelsen ligger i att de aldrig lyckats vinna Champions League. Ikväll är all press på City, men som denna säsong sett så blir de svårslagna.

Dimitri Seluk, Yaya Toures agent, har tidigare meddelat att den ”förbannelse” som han hävdade skulle ha lagts på Pep Guardiola av afrikanska shamaner för att förhindra honom från att vinna Champions League, nu har upphävts. Denna utveckling kommer efter en konflikt som började när förhållandet mellan Toure och Guardiola försämrades under Toures sista säsong i klubben, vilket resulterade i att Toure bara startade en enda Premier League-match under Manchester Citys säsong 2017/18.

Det är kanske svårt för vissa att tro på kraften i de skrock, men om man gör det kan det tänkas att det är just ikväll som hela förbannelsen verkligen lyfts. Enligt Toure gjorde Guardiola allt för att förstöra hans sista säsong och har också ifrågasatt tränarens val av afrikanska spelare i laget. Trots detta kan vi bara spekulera i hur mycket detta faktiskt har påverkat Guardiola och lagets prestationer.

Det återstår att se om det här märkliga kapitlet nu har nått sitt slut, och om det verkligen är ikväll som Pep Guardiola och Manchester City kan häva denna förbannelse och äntligen vinna Champions League.

Manchester City vs Inter – Odds och Tips inför Finalen

I kvällens match står Manchester City som favoriter med oddset 1.5. Inter anses vara underdogs med betting oddset 7.4. Om matchen skulle sluta oavgjort, ligger oddsen på 4.9. Dessa odds återspeglar marknadens syn på hur troligt varje resultat är. Manchester City är enligt oddsen mest troliga att stå som segrare efter 90 minuters speltid, men som alltid i fotboll kan allt hända.

Vem vinner matchen?

Det kan bli målrikt i denna Champions Leauge-final och därför kan över 2.5 mål vara spelvärt till 1.80. Vi tror också att Manchester City går segrandes ur denna strid, där Ilkay Gundogan eller Erling Braut Haaland kan bli troliga målskyttar.

Avslutande tankar inför Champions League-finalen 2023

När dammet lägger sig på Atatürk Olympic Stadium i Istanbul efter kvällens storslagna Champions League-final 2023, kommer vi att ha bevittnat en kraftmätning av sällan skådat slag.

Manchester City står på tröskeln till sin första Champions League-titel – deras sista hinder för total dominans. Och Inter, den modiga utmanaren, kämpar heroiskt mot överväldigande odds.

Nu återstår det att se om Citys potentiella förbannelse verkligen har hävts, om deras stjärnfyllda lag lyckades ta hem den efterlängtade titeln, eller om Inter mot alla odds hittar sin fjärde vinst i historien. Vi kan bara reflektera över spelets skönhet och den passion dessa två lag kommer att visa. Oavsett utfall, ikväll kan vi se fram emot fotboll i världsklass!