Eurovision 2023 Semifinal 1 – Odds & Tips Inför Semin

Är ni redo för en tung semifinal i Storbritannien och Liverpool, där både Sverige, Norge och Finland är inblandade?! Loreen är laddad och redo att vinna sin andra raka seger i Eurovision 2023 – en bedrift som inte någon artist har lyckats med sedan Irland och Johnny Logan, 1987.

Passagen följer Eurovisionveckan med stort intresse, och av den anledningen vill vi ge dig som läsare förutsättningarna och oddsen inför denna mäktiga musiktävling.

Semifinal 1 i Eurovision 2023

Den första semifinalen av Eurovision 2023 kommer att äga rum den 9 maj och sändas live på både SVT och TV4 samt på deras respektive streamingtjänster. Denna spännande kväll är det första steget mot den stora finalen och vi kommer att få se en rad talangfulla artister från olika länder. Bland de mest framträdande bidragen i denna semifinal hittar vi Loreen från Sverige, Käärijä från Finland och Alessandra från Norge – en nordisk trio som är starkare än nånsin!

Semifinal 1 i Eurovision 2023

Deltagare och Odds i Semifinal 1

I vanlig ordning är de fem stora nationerna (The Big Five), Frankrike, Italien, Spanien, Tyskland och Storbritannien, direktkvalificerade till finalen tillsammans med Ukraina, som vann förra året.

I semifinal 1 tävlar följande länder, artister och bidrag om en plats i finalen:

 1. Norge: Alessandra – ”Queen of Kings”
 2. Malta: The Busker – ”Dance (Our Own Party)”
 3. Serbien: Luke Black – ”Samo mi se spava”
 4. Lettland: Sudden Lights – ”Aijā”
 5. Portugal: Mimicat – ”Ai coração”
 6. Irland: Wild Youth – ”We Are One”
 7. Kroatien: Let 3 – ”Mama šč!”
 8. Schweiz: Remo Forrer – ”Watergun”
 9. Israel: Noa Kirel – ”Unicorn”
 10. Moldavien: Pasha Parfeny – ”Soarele și luna”
 11. Sverige: Loreen – ”Tattoo”
 12. Azerbajdzjan: TuralTuranX – ”Tell Me More”
 13. Tjeckien: Vesna – ”My Sister’s Crown”
 14. Nederländerna: Mia Nicolai & Dion Cooper – ”Burning Daylight”
 15. Finland: Käärijä – ”Cha Cha Cha”

Sverige vs Finland i samma Semifinal

Redan i den första semifinalen hittar vi Sverige och Finland. I år representeras Sverige återigen av Loreen med bidraget ”Tattoo”, medan Finland skickar Käärijä med sin ”Cha Cha Cha”. Denna semifinal kan ge en stark fingervisning om vem av dem som kommer att vinna. Självklart så kan andra nationer stå som slutsegrare, men utifrån de förhandstipsen så är både Sverige och Finland stora favoriter, vilket är en positiv prognos.

Favoriter och Odds Eurovision 2023 – Vem vinner Eurovisionfinalen?

Förhandsfavorit att vinna Eurovisionfinalen är Loreen, men hon är inte lika stor favorit som när hon i överlägsen stil vann i Azerbajdzjan, 2012. Skulle Loreen vinna igen så tangerar Sverige antalet segrar med Irland – hela sju stycken. Skulle dock Finland vinna med Käärijä så tar de sin andra seger i Eurovision.

Favoriter och Odds Eurovision 2023 - Vem Vinner

Det är inte helt omöjligt att förutspå som kommer att vinna Eurovision 2023. Enligt oddsen är Sverige och Finland de största favoriterna. I skrivande stund spelas Sverige till 1.75 gånger pengarna, medan Finlands odds ligger på 3.50 hos olika spelbolag. Vi vet dock utifrån historiken av Eurovision att saker och ting kan hända. Intressanta objekt som också kan vinna är Ukraina (12.0), Frankrike (15.0) Spanien (19.0), Norge (21.0) och Israel (34.0).

På Passagen är vi dock övertygade om att Loreen vinner Eurovision för andra gången på raken, men vi är också lite oroliga över att Finland snuvar oss på segern. Oavsett så tror vi på en nordisk Eurovisionseger!

Avslutande tankar inför Eurovision 2023

Det är dags att ladda upp inför årets största musikevenemang. Se till att följa Eurovision 2023, heja på dina favoriter och hålla ögonen öppna för överraskningar!

Avslutande tankar Eurovision 2023

Det här ser ut att bli en spektakulär upplevelse med en fantastisk blandning av musikstilar, talang och kreativitet. Det är därför en perfekt möjlighet att upptäcka ny musik, olika kulturer och förena människor genom kärleken till musik. Se därför till att markera datumen 9, 11 och 13 maj i din kalender, bjud över vänner och familj för att titta tillsammans och förbered dig för en oförglömlig Eurovision Song Contest 2023. Lycka till alla deltagare, och må bästa låt och framträdande vinna!