Uppdatering: Eurovision 2023 Semifinal 2 – Odds & Tips Inför Semin

Eurovision Semifinal 2

Den första semifinalen i Eurovision 2023 resulterade i en finalkvalificering för Loreen, och när vi nu återhämtat oss från den actionpackade tisdagskvällen så riktar vi all uppmärksamhet mot den andra semifinalen!

Eurovision 2023 Semifinal 2 – Det du behöver veta

Semifinal två äger rum den 11 maj 2023 och sänds från Storbritannien, Liverpool. För att följa evenemanget kan du titta på det live 21:00 – 23:10 hos SVT1, eller streama det på SVT Play. Du kan även följa tävlingen genom att lyssna på radio eller läsa liveuppdateringar från olika medieplattformar.

Det här ska du veta om Eurovision Semi 2

Totalt kommer 16 länder att tävla i denna semifinal, varav 10 går vidare till finalen. De tävlande länderna och artisterna representerar en mångfald av musikstilar och genrer, vilket garanterar en intressant och underhållande kväll för alla musikälskare.

Tittarna från alla deltagande länder i Eurovision 2023 har möjlighet att rösta för att bestämma vilka bidrag som går vidare till finalen. Röstningen sker via telefon, sms eller Eurovision-appen.

2023 Eurovision Semifinal 2 – Favoriterna

Vilka är då favoriter inför den andra semifinalen? Nedan får du en snabb genomgång av de länder, artister och bidrag som kan ta sig till Eurovisionfinalen den 13 maj.

 • Österrike – Teya & Salena med låten ”Who The Hell Is Edgar?” fångar publikens intresse med sitt moderna, fängslande och annorlunda framträdande, vilket gör dem till en av favoriterna i semifinalen.
 • Australien – Voyager har vunnit över många med sin låt ”Promise”, som erbjuder en blandning av energisk rock och melodisk pop.
 • Armenien – Brunette med låten ”Future Lover” imponerar med sin moderna popballad och starka vokaler, vilket gör dem till en potentiell finalist.
 • Slovenien – Joker Out med låten ”Carpe Diem” har fått stor uppmärksamhet tack vare sin unika stil och sitt energiska framträdande, och kan mycket väl gå till final.
 • Belgien – Gustaph med låten ”Because of You” anses vara en stark kandidat tack vare sitt fängslande framträdande och sin unika röst som skiljer sig från mängden.

Alla deltagare i Eurovision 2023 Semifinal 2 och deras odds i tävlingen

Deltagare och odds i Eurovision Semifinal 2

Här är en lista över de tävlande i Semifinal 2, inklusive deras låtar och oddsen för att vinna hela tävlingen:

 1. Danmark: Reiley – ”Breaking My Heart” (56.0)
 2. Armenien: Brunette – ”Future Lover” (6.5)
 3. Rumänien: Theodor Andrei – ”D.G.T (Off and On)” (201.0)
 4. Estland: Alika – ”Bridges” (41.0)
 5. Belgien: Gustaph – ”Because of You” (15.0)
 6. Cypern: Andrew Lambrou – ”Break a Broken Heart” (17.0)
 7. Island: Diljá – ”Power” (151.0)
 8. Grekland: Victor Vernicos – ”What They Say” (81.0)
 9. Polen: Blanka – ”Solo” (17.0)
 10. Slovenien: Joker Out – ”Carpe Diem” (8.0)
 11. Georgien: Iru – ”Echo” (21.0)
 12. San Marino: Piqued Jacks – ”Like An Animal” (201.0)
 13. Österrike: Teya & Salena – ”Who The Hell Is Edgar?” (2.4)
 14. Albanien: Albina & Familja Kelmendi – ”Duje” (151.0)
 15. Litauen: Monika Linkytė – ”Stay” (51.0)
 16. Australien: Voyager – ”Promise” (4.0)

Notera att oddsen är ungefärliga och kan komma att förändras inför och under semifinalen.

Våra Tips inför Semifinal 2 i Eurovision

Österrike och Teya & Salenas bidrag ”Who The Hell Is Edgar?” är en modern och poppig låt i högt tempo, som vi tror går vidare enkelt till finalen. Vi tror också att Australien och Voyager ansluter till lördagsfinalen med sin hårdrockiga ”Promise”. Stor chans att kvalificera sig har också Armenien och Brunette med den estiska popballaden ”Future Lover”.

Potentiella överraskningar

Det finns också några länder som inte är förhandstippade, men som har potential att överraska och gå vidare till finalen. Dessa inkluderar:

 • Cypern: Andrew Lambrou – ”Break a Broken Heart”
 • Polen: Blanka – ”Solo”
 • Georgien: Iru: – ”Echo”
 • Estland: Alika – ”Bridges”

De här ”mörka hästarna” kan mycket väl göra succé på scenen och vinna publikens och tittarnas hjärtan.

Vad händer om Australien vinner Eurovision Song Contest?

Om Australien vinner Eurovision

En fråga som många undrar över är vad som händer om Australien vinner Eurovision? Skulle Australien skulle ta hem segern i Eurovision Song Contest 2023 innebär det att de får möjligheten att arrangera tävlingen någonstans i Europa, i samarbete med ett av de deltagande länderna.

Arrangemanget och sändningarna kommer att hanteras av den australiska kanalen SBS, tillsammans med en annan europeisk kanal. Detta unika samarbete mellan länderna skulle skapa en spännande och dynamisk upplevelse för Eurovision-fans världen över.

Avslutande tankar inför Eurovision 2023 Semifinal 2

Den andra Eurovision 2023-semifinalen kommer att innebära en färgsprakande musikkväll med en blandning av genrer och talanger från olika länder. Favoriterna inkluderar bidrag från Österrike, Australien, Armenien, Slovenien och Belgien. Men glöm inte bort att hålla utkik efter potentiella överraskningar som kan stjäla rampljuset.

Oddsen i Eurovision 2023 kan förändras, så var uppmärksam på hur tävlingen utvecklas. Framför allt är detta ett evenemang som handlar om att njuta av musik, socialt umgänge och en hyllning till mångfalden. Så se till att koppla av, ha kul och ta del av den fantastiska Eurovision-upplevelsen!