Franska Öppna 2023 – Odds & Tips inför Finalen

En bild på en rödfärgad grusbana.

Finaldags i gigantiska Roland Garros! Vi står inför möjligheten att bevittna en historisk triumf, där Djokovic kan titulera sig som den bästa tennisspelaren genom tiderna med sin 23:e Grand Slam-seger. Men, undervärdera inte Casper Ruud, som är en värdig utmanare som garanterar en spännande final!

Franska Öppna Final 2023 – Det du behöver veta

Datum: Söndag 9 juni Tid: 14:45
Turnering: Franska Öppna 2023 Omgång: Final
Spelplats: Paris, Frankrike Kategori: Grand Slam
Underlag: Grus Prispengar: €49,600,000
Direktsändning: Eurosport och Kanal 9

Djokovic siktar mot historiskt rekord

Om Djokovic skulle triumfera, skulle det representera en historisk milstolpe. Det skulle göra honom till den första manliga spelaren under den öppna eran att säkra 23 Grand Slam-segrar, vilket skulle innebära att han passerar Nadals rekord för flest Grand Slam-vinster. Dessutom skulle detta ta tillbaka honom till toppen av ATP-rankningen.

För Djokovic är hans främsta prioritet att kamma hem ytterligare en Grand Slam-titel. Han är medveten om hur nära han är sitt mål, men han understryker att erfarenhet inte nödvändigtvis är avgörande för att vinna matcher. Hans strategi inför finalen är att återhämta sig effektivt och förbereda sig mentalt för en annan utdragen strid på banan, med avsikten att bara reflektera över möjligheten att skapa historia om han lyckas vinna finalen.

Odds i Franska Öppna 2023 – Novak Djokovic – Casper Ruud

Djokovic är den klara favoriten mycket tack vare sin erfarenhet och inbördes möten-statisk med Ruud och spelas just nu till 1.22 gånger insatsen, medan norrmannens odds ligger på 4.50.

Notera att oddsen är ungefärliga beroende på spelbolag och kan komma att förändras inför och under semifinalen.

Vem vinner Finalen i Franska Öppna 2023?

Vi tror att Djokovic vinner den här matchen med 3-0 eller 3-1 i set, och skulle serben göra det så blir han den första manliga spelaren i tennishistorien att vinna 23 Grand Slam-titlar.

Viktigt att veta inför Novak Djokovic – Casper Ruud

  • I deras tidigare möten leder Novak Djokovic med 4-0 mot Casper Ruud (och 8-0 i set), vilket indikerar hans dominans över den norske spelaren.
  • Novak Djokovic har 22 Grand Slam-titlar till sitt namn, vilket inkluderar 2 French Open-titlar. Casper Ruud, å andra sidan, jagar sin första Grand Slam-titel.
  • Djokovic har varit stark i Grand Slam-turneringar 2023 och har redan vunnit Australian Open. Ruud, å andra sidan, har visat en stark prestanda på grus och nått finalen i French Open.
  • Casper Ruud har endast 3 vinster i sina 17 matcher mot topp 5-spelare, vilket kan tyda på att han har svårt att matcha de bästa i sporten.
  • tanke på hur matchen mellan Djokovic och Alcaraz utvecklades, är det värt att fundera över spelarnas fysiska uthållighet. Djokovic har visat exceptionell uthållighet i tidigare matcher, medan Ruud inte har testats på samma sätt.
  • Båda spelarna har visat starka prestationer på grusunderlag. Djokovic har 2 French Open-titlar, medan Ruud har nått finalen för andra gången.
  • Djokovic har erfarenheten och har bevisat att han kan prestera under tryck, vilket kan vara en avgörande faktor. Ruud, å andra sidan, kan känna pressen att vinna sin första Grand Slam-titel.