Franska Öppna 2023 – Odds & Tips inför Semifinalerna

En bild som visar Roland Garros-loggan.

Vad kan möjligen toppa adrenalinkickarna när planetens två bästa tennisspelare möts på banan? Denna fredag blir det en dröm som förverkligas, då Spaniens stjärna Carlos Alcaraz – världens obestridda nummer ett – utmanas av ingen mindre än världens nummer två, serbiske giganten Novak Djokovic, i den glödande hetta av Franska öppnas semifinaler. Ödesironin vill dock att denna duell inte äger rum i den slutgiltiga finalen.

Franska Öppna Semifinaler 2023 – Det du behöver veta

Datum: Fredag den 9 juni Tid: 14:45 och 17:30
Turnering: Fransk Öppna 2023 Omgång: Semifinal
Spelplats: Paris, Frankrike Kategori: Grand Slam
Underlag: Grus Prispengar: €49,600,000
Direktsändning: Eurosport och Kanal 9

Stort firande i Murcia och Spanien om Carlos Alcaraz vinner

Det är feststämning i Spanien och Murcia idag 9 juni, en dag markerad som ’festivo’, en offentlig helgdag. Anledningen till firandet är ’El Día de la Región de Murcia’, eller dagen för Murciaregionen. Denna dag av festligheter, som sprider sig över hela den självstyrande regionen, är en dag dedikerad till att uppskatta och fira Murcias rika kultur och historiska arv. Och vad skulle i så falla passa bättre än att Alcaraz tar hem segern till sitt folk i El Palmar, Murcia, där han faktiskt är född.

Odds i Franska Öppna 2023 – Novak Djokovic – Carlos Alcaraz

Med tanke på att Alcaraz har haft det relativt lätt fram till finalen och Djokovic stått lite mer än 3 timmar mer på banan, så talar oddsen lite för Alcaraz. Spanjoren spelas just nu till 1.45 gånger insatsen, medan Djokovic odds ligger på 2.75.

Notera att oddsen är ungefärliga beroende på spelbolag och kan komma att förändras inför och under semifinalen.

Vem vinner den första Semifinalen i Franska Öppna 2023?

Vi tror att det är hugget som stucket vem som vinner denna semifinal i Franska Öppna, men med all säkerhet så kommer vi att få se otroliga bolldueller. Matchen kommer också präglas av en del brutna servar, då båda spelarna är fantastiska returnerare. Alcaraz har ett otroligt tryck i sina grundslag, där Djokovic parallellt är en av världens snabbaste och smidigaste spelare på touren.

Viktigt att veta inför Novak Djokovic – Carlos Alcaraz

 • Carlos Alcaraz, världsetta, möter Grand Slam-mästaren Novak Djokovic på Roland-Garros på fredag.
 • En match mellan ungdom (Alcaraz) och erfarenhet (Djokovic).
 • Alcaraz, snabb och dynamiskt hårdslående, mot Djokovic, känd för sin uthållighet kontroll och precision.
 • Båda spelarna utmärker sig med starka returer och stoppbollar.
 • Djokovics serve och retur är av betydelse.
 • Kortare bolldueller kan bli avgörande.
 • Väderförhållanden och publiken kan påverka utfallet av matchen.

Ny final för Casper Ruud eller tysk hämnd för Alexander Zverev?

Och låt oss inte glömma den andra semifinalen i årets Franska Öppna. Här hittar vi Norges Casper Ruud och tyske Alexander Zverev. Ruud var i final förra året, där han föll mot Rafael Nadal i tre raka set, men i år har han inte gruskungen emot sig.

Zverev föll bokstavligen mot Nadal i semifinalen och skadade foten förra året, vilket kostade honom matchen och en plats i finalen. Tysken är tillbaka igen och i form och kan mycket väl gå till final.

Odds i Franska Öppna 2023 – Casper Ruud – Alexander Zverev

De flesta spelbolagen har svårt att bestämma sig om vilken spelare som bör vara favorit. Oddsen just nu ligger på 1.90 på båda spelarna, men på vissa bettingsidor är Zverev en mindre favorit.

Notera att oddsen är ungefärliga beroende på spelbolag och kan komma att förändras inför och under semifinalen.

Vem vinner den andra Semifinalen i Franska Öppna 2023?

Ruud har egentligen inte imponerat mer än i kvartsfinalen, som han vann mot danske Holger Rune med 3-1 i set. Det är snarare Zverev som visat upp stora styrkebesked. En stor anledning till att tysken kan vara ett bra speltips i denna semifinal är att han servar extremt bra. Ruud kommer troligen att få svårt i hans servegame, och det kommer troligen bli fler långa bolldueller i norrmannens servegame.

Det här är en jämn match på pappret, men vi tror att Zverev vinner matchen i slutändan, mycket tack vare sin serve.

Viktigt att veta inför Casper Ruud – Alexander Zverev

 • Ruud och Zverev har mötts tre gånger tidigare, med Zverev vinnande två gånger. De har dock aldrig spelat mot varandra på grus.
 • Zverev behöver utnyttja Ruuds svagare backhand
 • Ruud behöver angripa Zverevs andra serve, som visat vissa svagheter i turneringen.
 • Zverevs forehand är också en svag punkt, med mer misstag än vinnare i tidigare matcher.
 • Spelarnas styrkor är Ruuds forehand och Zverevs backhand.
 • Båda spelarna servar bra, men Ruud kommer ha svårare att komma åt Zverevs förstaserve.

Avslutande tankar inför Semifinalerna i Roland Garros 2023

Allt pekar på att dessa semifinaler kommer att skapa ett riktigt tennisdrama på Roland-Garros grus. Med sina respektive styrkor, strategier och vilja att segra kommer dessa fyra utmärkta spelare att föra oss på en berg-och-dalbana av spänning, adrenalinkickar och, oavsett utgång, oförglömliga tennisstunder.

Vi ser fram emot att se om ungdom och den råa styrkan i Alcaraz kan överträffa Djokovics rutin och kontroll, eller om Zverev kan äntligen hämnas förra årets förlust genom att krossa Ruuds dröm om en andra raka final. I tennis, som vi alla vet, är ingenting garanterat förutom intensitet och oförutsägbarhet.

Gör er redo för en högoktanig kamp, fylld av otroliga slag, taktiska dueller och högtflygande talang. Och, vem vet, kanske vi får se en underdog triumfera eller ett nytt kapitel i en växande rivalitet.

Oavsett resultat, kommer denna dag att bli en höjdpunkt i tennishistorien. Lycka till till alla spelare, och må bästa man vinna!