Spelbolagens Oddsmodell Under Lupp: Spelare Förlorar på Livebetting

Bild på en person som diskret kollar bettingodds på sin smartphone i en sportbar, illustrerar Kalla Faktas avslöjande om spelbolags orättvisa oddsmodeller i live betting.

En omfattande granskning av Kalla Fakta har avslöjat att flera spelbolag på den svenska marknaden tidigare använt en oddsmodell som negativt påverkar spelare under betting, i detta fall specifikt live betting. Denna modell har lett till att spelare inte erhåller fulla vinster, vilket väcker frågor om rättvisan i spelbranschen.

Per Holknekt, Tidigare Spelberoende, Reflekterar över Branschens Praktiker

Per Holknekt, som tidigare lidit av spelberoende, ger en personlig inblick i hur denna praxis påverkat honom och andra spelare. Han beskriver en känsla av maktlöshet och besatthet av spelandet, där orättvisor i systemet blir sekundära jämfört med behovet av att fortsätta spela.

Insikter från Insidan: Spelbolagens Metoder Avslöjade

Kalla fakta har avslöjat att flera spelbolag under en period använde en modell för live betting som automatiskt gav spelare ett lägre vinstbelopp. Denna praxis tillämpades även när oddsen för spelet ökade under tiden mellan att ett vad lades och accepterades, vilket har lett till att spelare gått miste om betydande vinster.

Tystnad från Spelbolagen efter Avslöjanden

Trots upprepade försök att få en kommentar från de ansvariga, inklusive SB Tech som står bakom oddstekniken, har inga svar erhållits. Detta har skapat en atmosfär av tystnad kring frågan, vilket ytterligare förstärker behovet av transparens inom spelbranschen.

Om du vill veta mer om Kalla Faktas granskning av spelbolag, så kan du klicka på länken.