Speltips Estland – Sverige EM-Kval 2023

Emil Forsberg tittar ängsligt upp mot skyn och ser fram emot Estlandmatchen i EM-kvalet 2023, som spelas lördag den 9 september

Viktig kvalmatch väntar för Sverige mot Estland i Tallinn

Samtidigt som klockan tickar ner mot den spännande kvalmatchen i Tallinn, står det klart att både Sverige och Estland står inför en av sina mest avgörande matcher i EM-kvalet 2023. Med Sverige som ännu inte har levererat enligt förväntningarna och Estland som desperat söker en vändning i sin hemmasvacka, kommer denna match inte bara att sätta tonen för resten av kvalet, men även vara en måttstock för båda lagen. Är Sverige redo att rätta till skeppet och ta ett steg närmare EM? Kan Estland bryta sin negativa trend och skrälla mot svenskarna? Frågorna är många, men svaren kommer endast att avslöjas på fotbollsplanen i Tallinn.

Bäst Odds & Bettingsidor EM-Kval 2023

Estlands utmaningar i Grupp F

Estland, kända som Blåskjortorna, har haft det svårt i kvalet. De har endast en poäng efter de tre första matcherna och har dessutom en svit av sex raka förluster på hemmaplan i kvalmatcher. Senast förlorade de med 3-0 mot Belgien, och deras tränare Thomas Haberil står inför en tuff helg.

Spelarinformation för Estland

Konstantin Vassiljev, som nyligen fyllde 39 år, förväntas spela sin 152:a landskamp. Markus Poom, som spelar i Shamrock Rovers, kommer också att vara en del av startelvan. Estland måste dock klara sig utan Rauno Sappinen, som lider av en långvarig knäskada.

Sveriges jakt på stabilitet och poäng

Sverige, som inledde året som favoriter i Grupp F, har hittills inte levt upp till förväntningarna. De har endast tre poäng från de första tre matcherna och kommer från en 2-0-förlust mot Österrike. Laget, lett av Janne Andersson, behöver en seger i denna avgörande match.

Svenska nyckelspelare och laguppställning

Alexander Isak, som haft en stark säsong i Newcastle, förväntas leda det svenska anfallet tillsammans med Emil Forsberg och Dejan Kulusevski. Victor Lindelof, trots begränsad speltid i Premier League, kommer att starta i försvaret.

Historiska möten och form

Sverige har varit obesegrade i sina åtta tidigare möten mot Estland och vann senast med 1-0 i en vänskapsmatch 2021. Estland har, som nämnts, sex raka förluster i kvalmatcher på hemmaplan, medan Sverige har förlorat tre av sina fyra senaste bortamatcher i alla tävlingar.

Viktiga faktorer i matchen

  • Sverige vann med 1-0 i det senaste mötet mellan lagen.
  • Sverige har tre förluster på sina fyra senaste bortamatcher.
  • Estland har en svit av sex raka kvalförluster på hemmaplan.

Speltips Estland – Sverige EM-Kval 2023

Matchen är en måste-vinna för båda lagen, men särskilt för Sverige som har höga förväntningar på sig. Trots vissa svårigheter på bortaplan förväntas Sverige dra nytta av sin positiva historik mot Estland och sikta på en seger i Tallinn. Vi tror att Sverige nätar minst tre gånger i den här matchen, och att de vinner med 3-1. Därför spelar vi över/under 2.5 mål till oddset 1.88.