Speltips Sverige – Argentina Dam VM Grupp G

Fotbolls VM Damer 2023 - Sveriges Landslag - Odds, Betting, Spelschema

Den 2 augusti, kl. 08:00, kommer fotbollsvärldens blickar att vara riktade mot Waikato Stadium, Nya Zeeland. Här kommer Sveriges damlandslag att stå öga mot öga med Argentina i ett avgörande möte i gruppspelet av Fotbolls VM.

Efter att ha dominerat sina tidigare matcher är Sverige det förväntade favoritlaget, men med Argentina kämpandes för sin första seger, utlovas en intensiv och spännande drabbning på planen.

Bästa Spelbolag och Bettingsidor med Odds på Fotbolls VM 2023

Sverige och Argentina ställs mot varandra i Dam VM: En avgörande match väntar

Argentina har haft en tuff start i turneringen men en oväntad återhämtning i matchen mot Sydafrika ger en strimma av hopp inför deras match mot Sverige. Trots det beror deras fortsatta överlevnad i turneringen inte bara på dem själva, utan också på utfallet i matchen mellan Italien och Sydafrika. Miriam Mayorga kommer att missa matchen på grund av avstängning, vilket kan ge Julieta Cruz en chans att starta.Romina Nunez, som gjorde kvitteringsmålet mot Sydafrika, kan också återvända till startelvan.

Sverige har visat styrka tidigt i turneringen med full poäng efter de två första matcherna. Med en solid historik i dam-VM och en imponerande seger över Italien i bagaget, har de en god chans att säkra gruppsegern. Spelarändringar kan ske, och målgöraren Rebecka Blomqvist kan eventuellt få en startplats, där Fridolina Rolfö hoppas fortsätta sin målform på vänsterkanten.

Fotbolls VM Damer Sverige – Argentina: Statistik och Viktiga Siffror

Sverige, rankat trea i världen enligt FIFA:s ranking, har tagit full poäng från sina två första matcher, vilket inkluderar en övertygande 5-0-seger mot Italien. I motsats till detta har Argentina, trots en stark upphämtning mot Sydafrika, ännu inte lyckats vinna en match i detta VM. Dessutom är Sverige historiskt starka i dam-VM och har nått slutspelet i åtta av de nio dam-VM de deltagit i.Sverige ligger på tredje plats i FIFA:s världsranking.

Sverige har vunnit samtliga två öppningsmatcher i turneringen.
Sverige har nått åttondelsfinalen i åtta av nio dam-VM de deltagit i.
Argentina ligger 28:e på FIFA:s världsranking.
Argentina väntar fortfarande på sin första seger i ett dam-VM, trots att de lyckats rädda en poäng i sin senaste match.
Argentina ligger för närvarande två poäng efter Italien på andraplats i gruppen.

Sverige – Argentina Dam VM: Hur Slutar Matchen?

På papperet är Sverige favoriter för att ta hem segern, givet deras starka inledning av turneringen och högre världsrankning. Argentina kommer dock in i matchen med ökat självförtroende efter sin upphämtning mot Sydafrika, och är hungriga att säkra sin första seger i ett dam-VM. Trots detta beror Argentinas chanser att avancera till slutspelen inte bara på deras egen prestation, utan också på utfallet i matchen mellan Italien och Sydafrika.

Vårt Betting Tips Sverige – Argentina VM Damer 2023

Det är svårt att säga hur stora risker den svenska förbundskaptenen Peter Gerhardsson tar inför denna match. Även med ett sämre lag på pappret och fler vilade spelare så vet vi att Sverige kan vinna stort. Argentina har släppt in 3 mål på 2 matcher och är nu tvingade att gå för seger. Detta kommer troligtvis leda till att de ännu mer sårbara i sitt försvar. Argentinskorna kan näta, vilket de bevisade mot Sydafrika, och lyckas de göra ett mål mot Sverige så kan det bli en målrik och underhållande match med nerver.

Vi ser att över 2.5 mål känns spelbart till oddset 1.90. Mycket beror som tidigare nämnt på vilket lag som Sverige ställer upp med, men det förändrar inte det faktum att Argentina måste vinna matchen och göra mål för att ha chansen att nå åttondelsfinalen.