Speltips England – Colombia Kvartsfinal Dam-VM 2023

Stadium med upplyst grön fotbollsplan, där England möter Colombia i Kvartsfinal i Dam VM 2023

Uppdaterad: Söndag den 13 Augusti 2023

På den storslagna Accor Stadium i Australien förbereder sig England för att möta Colombia i Dam VM:s sista kvartsfinal.

Med VM-drömmar i sikte och spänningen som når sin klimax, är lördagen den 12 augusti, klockan 12:30, en tidpunkt ingen fotbollsfantast vill missa. Sätt dig bekvämt, sändningen drar i gång redan kl 11:30. Vem tar hem segern?

Bäst Odds & Bettingsidor Dam VM

England Vidare Trots Svårigheter

England blev övermannade på planen i sin senaste match mot Nigeria, men som många bra lag gör, lyckades de vinna även när oddsen var emot dem efter att Lauren James blev utvisad. Efter 120 minuter av nagelbitande fotboll lyckades engelska damlandslaget till slut ta sig förbi Nigeria på straffar på måndag morgon, och deras VM-drömmar fortsatte.

En kombination av Millie Brights sista-minuten-försvar, Mary Earps hjälteinsatser och Englands ribba höll dem kvar i matchen. Men när Chloe Kellys kraftfulla straff sköts med kraften av tusen solar, kom en lättnads suck.

Colombia – Ett Styrkebesked i Dam VM 2023

Colombias framgång i Australien och Nya Zeeland har visat sig vara en av turneringens berättelser, men de hoppas fortfarande på att skapa mer historia efter att ha nått damernas VM-kvartsfinal för första gången. Efter att ha inlett med en 2-0 seger över Sydkorea, lyckades sydamerikanerna ta en imponerande 2-1 seger över Tyskland, vilket effektivt säkrade deras plats i åttondelsfinalen.

Trots att ha avslutat gruppspelet med ett 1-0 nederlag mot Marocko, gick Nelson Abadias sida in i tisdagens match mot Jamaica med självförtroende. Deras åttondelsfinal visade sig vara en spänd tillställning, men Colombia kom ut på topp tack vare Catalina Usmes vinnande mål i 51:a minuten. Colombia bär nu förhoppningarna från en kontinent, eftersom de försöker bli den första sydamerikanska nationen sedan 2007 att nå semifinalen i damernas VM.

Nyckelspelare att hålla koll på

För England är Ella Toone en nyckelspelare, redo att återvända till startelvan efter att ha suttit på bänken. Jess Carter, en del av Englands defensiva kärna, kommer att spela en avgörande roll i försvaret.

Å andra sidan har Colombia Catalina Usme, som redan har satt sitt avtryck med avgörande mål i turneringen. Linda Caicedo, med sina två mål, kommer också att vara ett hot framåt.

Fotbolls VM Damer England – Colombia: Statistik och Viktiga Siffror

  • England har hållit nollan i 3 av sina senaste 4 matcher.
  • Colombia har gjort mål i alla sina matcher i turneringen.
  • England har vunnit 2 av sina 3 senaste matcher med endast ett mål.
  • Linda Caicedo och Catalina Usme har båda gjort 2 mål för Colombia.
  • England har haft ett genomsnittligt bollinnehav på 58 % under turneringen.
  • Colombia har vunnit sina två senaste matcher med ett måls marginal.

England – Frankrike Dam VM: Hur Slutar Matchen?

England ser starkare ut på pappret och kan gå segrade ur striden med en 1-0 seger. Med deras defensiva stabilitet och förmågan att hålla nollan i flera matcher, kombinerat med deras offensiva hot, ser de ut att ha övertaget. Deras tidigare prestationer i turneringen visar att de kan hantera pressen och komma ut på topp även i svåra situationer.

Vårt Betting Tips England – Colombia Dam VM 2023

Oddset på under 2.5 mål till 1.90 ser ut som ett bra tips. Med tanke på båda lagens defensiva styrkor och tidigare matcher i turneringen, kommer denna match troligen att bli relativt defensiv med fokus på att inte släppa in mål.