Speltips Spanien – England Final Dam-VM 2023

Trofén för Dam VM-finalen 2023 där Spanien möter England.

Uppdaterad: Fredag den 18 Augusti 2023

Stadium Australia i Sydney kommer att vibrera av spänning när England och Spanien ställs mot varandra i damfotbolls-VM:s stora final. Det är inte bara en kamp om mästerskapstiteln, utan också en kamp om att bli den första nationen att lyfta VM-pokalen för sitt land. Söndagen den 20 augusti, klockan 12:00, kommer fotbollsfans världen över att bänka sig framför skärmarna, med förväntan om en match som kommer att prägla historieböckerna.

Vill du inte missa en sekund? Se till att ställa in dig på TV6 eller streama matchen via Viaplay, där sändningen drar i gång redan kl. 11:00.

Bäst Odds & Bettingsidor Dam VM

Spanien: Uppkomsten av Nya Stjärnor

Spanien har visat sig vara en kraft att räkna med under detta VM. Trots en tuff start i gruppspelet, där de blev överkörda av Japan, har de kommit tillbaka starkare än någonsin. De imponerade stort genom att besegra Schweiz och har sedan dess fortsatt att överraska. En av turneringens stora överraskningar har varit den unga talangen Salma Paralluelo. Hon har visat sig vara en riktig matchvinnare, med avgörande mål i både kvartsfinalen och semifinalen. Aitana Bonmati och hennes lagkamrater har också bidragit till Spaniens framgångar, och tillsammans har de visat att de är redo att ta sig an vilket lag som helst.

England: Styrka genom Motgångar

England, under ledning av tränaren Sarina Wiegman, har haft en resa fylld med utmaningar. Trots en skakig start i gruppspelet och en nervkittlande straffläggning mot Nigeria, har de fortsatt att växa som lag. De visade sin styrka genom att vända ett underläge mot Colombia och stod emot trycket från en passionerad publik i Sydney under semifinalen. Mary Earp har varit en klippa i målet, och med unga talanger som Alessia Russo, Lauren Hemp och Lauren James i framfarten, har England visat att de är redo att skriva historia. Med en kombination av erfarenhet och ung entusiasm, är England inställda på att visa världen vad de går för.

Nyckelspelare att hålla koll på

Russo och Lauren Hemp har båda visat sig vara ovärderliga för England, särskilt med tanke på de skador som drabbade några av lagets stjärnspelare. James, som är på väg tillbaka från avstängning, har också varit en kraft att räkna med på mittfältet. Hennes dynamik och kreativitet kommer att vara avgörande i finalen.

Earp har varit en av turneringens stjärnor mellan stolparna. Hon har etablerat sig som tävlingens bästa målvakt och kommer att spela en avgörande roll i en potentiell VM-finalseger för England.

För Spanien har Bonmati varit en stabiliserande kraft i mitten, medan Paralluelo har varit en styrka framåt, med avgörande mål i de senaste skedena av turneringen.

Fotbolls VM Damer Spanien – England: Statistik och Viktiga Siffror

  • Detta är den första helt europeiska VM-finalen på nästan 20 år.
  • Spanien har gjort flest mål i turneringen med 17.
  • Spanien har bara vunnit två av de 11 tävlingsmatcherna mot England.
  • England har en imponerande form under tränaren Sarina Wiegman, 30 vinster 7 lika-matcher och endast 1 förlust.
  • Wiegman har nått finalen i alla fyra stora internationella turneringar som tränare.
  • I sju av de åtta VM-finalerna har det vinnande laget gjort minst två mål.

Spanien – England Dam VM: Hur Slutar Matchen?

Vi förutspår en 2-0-seger för England. Med stöd från deras pålitliga målvakt, Earp, och stjärnspelarna Russo, Hemp och James i toppform, ser det ut som att Spanien kommer att ha svårt att matcha Englands dominans på planen.

Vårt Betting Tips Spanien – England Dam VM 2023

England presenterar sig med ett attraktivt odds, särskilt som de ses som knapp underdog i finalen. Matchvinnaroddset på 2.88 känns därför som ett utmärkt val.