Speltips Spanien – Nederländerna Kvartsfinal Dam-VM 2023

Fotbollsplan med vita linjer och nätmaskor, där matchen mellan Spanien - Nederländerna spelar den första kvartsfinalen i Dam VM 2023.

Uppdaterad: Torsdag den 10 Augusti 2023

Efter tidigare triumfer och nederlag, står Spanien och Nederländerna inför en avgörande stund i Damernas fotbolls-VM. Med historiens vingslag och passionen tydlig, slåss dessa två länder för seger på fotbollsplanen. Vem tar hem segern? Passagen tror att det finns en bra lösning på det.

Matchen äger rum fredagen den 11:e augusti 2023 klockan 03:00. Den elektrifierande matchen kommer att äga rum på Westpac Stadium i Wellington, Nya Zeeland. De som önskar se matchen live kan sätta på Viaplay eller TV6, där sändningen börjar kl. 02:55.

Bästa Spelbolag och Bettingsidor med Odds på Fotbolls VM 2023

Spaniens Återgång till Stabilitet

Det uppstod frågetecken kring det spanska laget efter att de avslutat sitt gruppspel med en 4-0-förlust mot Japan. Trots detta tystades kritikerna med det perfekta svaret, en 5-1 seger över Schweiz för att VM-kvartsfinalen för allra första gången. Rutinerade anfallaren Esther González medgav att det var deras första mål, men att de nu siktar ännu högre.

Detta är bara Spaniens tredje försök i ett VM, och med förbättringar i varje upplaga, deras imponerande form över tio matcher och tre raka segrar mot Nederländerna kan de hoppas på en första semifinalplats. Spanien har haft flera måls marginal i nio av sina senaste segrar, även om 4-0 segern mot Japan satte stopp för den fina sviten.

Nederländernas prestationer

Med en 2-0-seger över Sydafrika i åttondelsfinalen, där de gjorde sina åttonde och nionde obesvarade mål, kan man tro att det var ett klassiskt fall av holländsk dominans. Tvärtom, det var målvakten Daphne van Domselaar som stod stadigt mot 14 skott, två fler än vad holländarna lyckades med, och höll sitt tredje nollspel på fyra matcher i turneringen.

Framför detta dominerande försvar finns en mycket kapabel anfallsstyrka. Nederländerna går in i denna match med en sex matcher lång obesegrad svit, varav tre matcher såg dem göra minst fyra mål. Precis som Spanien är detta också Nederländernas tredje VM, men för att sätta några rekord måste de vinna hela turneringen för att överträffa deras finalförlust 2019!

Nyckelspelare att hålla koll på

Aitana Bonmatí var som besatt när hon direkt bidrog till fyra mål i Spaniens åttondelsfinal, och det var faktiskt andra gången hon uppnådde den bedriften 2023! Jill Roord, som hoppas på ”Guldskon”, kommer att försöka överträffa henne. Wolfsburg-stjärnan var på förlorande sidan mot Bonmatís Barcelona i UEFA:s kvinnliga Champions League-final tidigare detta år, men har imponerande fyra mål från åtta skott på mål i VM.

Fotbolls VM Damer Spanien – Nederländerna: Statistik och Viktiga Siffror

  • Spanien förlorade med 4-0 mot Japan i gruppspelet.
  • Spanien vann med 5-1 över Schweiz och gick vidare till kvartsfinalen.
  • Detta är Spaniens tredje deltagande i FIFA Kvinnornas VM.
  • Spanien har en form på 10 matcher med 9 vinster och 1 förlust.
  • Nederländerna vann med 2-0 över Sydafrika i åttondelsfinalen.
  • Nederländernas målvakt, Daphne van Domselaar, stod emot 14 skott mot Sydafrika.
  • Nederländerna har en obesegrad svit på 6 matcher med 5 vinster och 1 oavgjord.
  • Jill Roord har gjort 4 mål från åtta skott på mål i turneringen.
  • Av de 11 lag som mött Nederländerna lyckades endast ett hindra dem från att göra mål före halvtid.

Spanien – Nederländerna Dam VM: Hur Slutar Matchen?

Spanien är en marginell favorit i denna match, och det beror dels på deras tunga förlust i gruppspelet mot Japan, dels på grund av att Nederländerna är obesegrade i hela VM. Vi tror dock att Spanien blir för svåra i denna kvartsfinal, och att det blir en uddamålsseger med 2-1.

Vårt Betting Tips Spanien – Nederländerna Dam VM 2023

1.80 som matchvinnare är just nu tillgängligt på spanjorskorna. Det är inte omöjligt att det här också kan bli ett målfyrverkeri, och det är spanjorskorna som nätar bäst. Därför är också över 2.5 mål ett intressant spel som bör bejakas.