Speltips Spanien – Sverige Semifinal Dam-VM 2023

Dam från Passagen ger dig viktiga speltips inför Semifinal mellan Spanien och Sverige i Dam-VM 2023

Uppdaterad: Måndag den 14 Augusti 2023

När klockan slår 10:00 den 15 augusti kommer fotbollsvärldens ögon att vara riktade mot Eden Park i Auckland, Nya Zeeland. Där, i hjärtat av Dam-VM 2023, kommer två rivaler, Spanien och Sverige, att kollidera i en mäktig semifinal. Denna kamp mellan titaner kommer att sändas live på TV6 och Viaplay. Denna sändning startar redan 9:00, så blir gott uppsnack inför denna spännande drabbning.

Spanien, som efter en nagelbitande förlängning besegrade Nederländerna med 2-1, kommer in med vind i seglen. Men underskatta inte Sverige! De har redan visat vad de går för genom att slå ut Japan med samma siffror efter 90 intensiva minuter. Förbered er, detta kommer att bli en match för historieböckerna!

Bäst Odds & Bettingsidor Dam VM

 

Svensk spelare som visar att hon är stark och redo för match mot Spanien i VM 2023

Sverige: Starka och Redo för Semifinalen

Alla de fyra återstående lagen i Dam-VM känner att lottningen har öppnat upp möjligheter för dem. Sverige, som har visat sin målskytteförmåga i Australien och Nya Zeeland, besegrade Futoshi Ikedas lag i sin kvartsfinal med 2-1, vilket understryker deras potential. Trötthet kan dock spela en stor roll. Peter Gerhardssons lag behövde förlängning och straffar för att besegra regerande mästarna USA, en match där de var under press större delen av tiden. Det skulle vara riskabelt för något lag att underskatta Sverige, som har sett starka ut under hela turneringen. De stod emot ett liknande scenario mot de tvåfaldiga försvarande mästarna USA, förlorade skottstatistiken 22-9, men vann på straffar. Blågult har också varit ett stort hot på fasta situationer.

Spanien: En Utmanare med Något att Bevisa

Spanien, som nyligen besegrade Nederländerna med 2-1 i förlängning, ser ut att vara i toppform. Men de kommer särskilt att vara medvetna om att de inte kan ta något för givet, särskilt eftersom de blev överkörda med 4-0 av Japan i deras sista gruppspelsmatch. Spanien måste vara på topp för att gå vidare. Deras kvartsfinal mot Nederländerna gick också till förlängning. Spanien skapade många chanser i den matchen, med 28 skott mot Nederländernas 10, men lyckades inte omvandla sina möjligheter till så många mål som hotet antydde. Tillfället kommer också att vara nytt för Spanien, som aldrig tidigare har gått förbi åttondelsfinalen i ett VM. Båda lagen kan mycket väl välja en mer försiktig taktik med tanke på den kommande finalen.

Spansk utmanare i semifinalen i dam-VM med något att bevisa

Nyckelspelare att hålla koll på

Bland stjärnorna på planen kan vi börja med Aitana Bonmati från Spanien. Med sina tre mål och två assist har hon etablerat sig som en central figur på planen. Det är inte bara hennes mål som imponerar; hennes snabbhet och teknik gör att hon ständigt är ett hot mot motståndarens försvar.

Inte långt bakom i den spanska uppställningen hittar vi Jennifer Hermoso. Med tre mål och två assist under turneringen har Hermoso visat att hon är mer än bara en vanlig spelare. Hennes erfarenhet och skicklighet, särskilt i avslutningssituationer, kan vara det som avgör en match.

För Sverige, klädd i det ikoniska blått och gult, står Amanda Ilestedt redo. Med fyra mål i turneringen har hon bevisat att hon är en av Sveriges främsta målskyttar. Varje gång hon är i närheten av bollen, känner man att något stort kan hända.

Slutligen, men absolut inte minst, har vi Fridolina Rolfo. Även om hon inte har några assist att tala om, har hennes två mål under turneringen visat att hon kan vara den som gör skillnaden när det verkligen räknas.

Fotbolls VM Damer Spanien – Sverige: Statistik och Viktiga Siffror

  • Aitana Bonmati har bidragit med tre mål och två assist för Spanien.
  • Jennifer Hermoso har noterats för tre mål och två assist i fem matcher för Spanien.
  • Alba Redondo har gjort tre mål och en assist för Spanien.
  • Eva Navarro har levererat assist för Spanien i fem matcher.
  • Spanien tog 27 skott i sin senaste match mot Nederländerna, 18 fler än motståndarna.
  • Amanda Ilestedt står som Sveriges näst bästa målskytt med fyra mål.
  • Jonna Andersson har levererat två assist för Sverige.
  • Sofia Jakobsson har bidragit med två assist för Sverige i turneringen.

Spanien – Sverige Dam VM: Hur Slutar Matchen?

Supporter funderar på hur det kommer gå i matchen mellan Spanien och Sverige i Dam VM

Med den form och styrka som Sverige har visat, förutspår vi att de kommer att ta hem segern med 2-1 mot Spanien. Dessutom känns som att den svenska hungern spelar en stor roll i det här mötet, där vi tror att blågult tar sig till final.

Vårt Betting Tips Spanien – Sverige Dam VM 2023

Med tanke på Sveriges nuvarande form och styrka, ser oddset på 3.50 för en svensk seger mycket lockande ut. Vi tror också att det kan bli minst 3 mål i den här matchen, och då blir även överlinan på antalet gjorda mål spelbar. Just nu ligger oddset på över 2.5 mål på fina 2.40.