Speltips Sverige – Australien Bronsmatch Dam-VM 2023

Vita hörnlinjen inför bronsmatchen mellan Sverige och Australien.

Uppdaterad: Torsdag den 17 Augusti 2023

Efter en spännande turnering där både Sverige och Australien har visat prov på fotboll av högsta klass, står de nu inför varandra i kampen om bronset. Båda lagen har haft sina ögonblick av glans och besvikelse under turneringen, men nu är allt fokus på att säkra den åtråvärda tredjeplatsen.

Matchen kommer att äga rum på Suncorp Stadium i Brisbane, Australien, den 19 augusti 2023, med avspark kl. 10:00 lokal tid. För de som vill följa matchen från Sverige, sänds den på TV6 och Viaplay, med sändningsstart redan kl. 09:00. Med tanke på de tidigare prestationerna från båda lagen, förväntas detta bli en av turneringens mest minnesvärda matcher.

Bäst Odds & Bettingsidor Dam VM

Sverige: Revanschsugna och Redo för Fight

Sverige upplevde en dramatisk avslutning på sin semifinal i FIFA:s dam-VM 2023 mot Spanien. Trots Rebecka Blomqvists kvittering i den 88:e minuten, lyckades Spaniens Olga Carmona Garcia göra det avgörande målet bara en minut senare. Detta ledde till att Sverige nu står inför en bronsmatch, en situation som svenska lag har varit i tidigare – de slutade på tredje plats i VM 1991, 2011 och senast 2019.

Australien: Stor Hunger efter Bronsmedalj

Efter en smärtsam förlust mot England på Sydney Olympic Stadium är Australien mer motiverade än någonsin inför bronsmatchen. ”Matildas”, som de kärleksfullt kallas, har redan skrivit historia med sin bästa prestation i ett dam-VM. Denna framgång har inspirerat en hel nation. Med nationens stöd och en stark vilja att avsluta turneringen med en seger, kommer Matildas att gå in i matchen med en brinnande hunger efter bronsmedaljen.

Nyckelspelare att hålla koll på

När Sverige och Australien ställer upp på planen, finns det några spelare som alla borde ha ögonen på. Dessa spelare har potentialen att förändra matchens utgång med en enda rörelse. Från Sverige är Rebecka Blomqvist en sådan spelare. Hennes teknik och snabbhet gör henne till ett ständigt hot mot motståndarens försvar.

Inte långt ifrån henne, står Amanda Ilestedt. Stark i försvarsspelet och med en förmåga att även bidra framåt, är hon en spelare som alltid är redo att göra skillnad när det behövs som mest.

För Australien är det Sam Kerr som står i rampljuset. Hennes osvikliga skicklighet och naturliga målinstinkt gör henne till en konstant fara för varje försvar. Varje gång hon rör bollen, känner motståndarna en omedelbar press.

Fotbolls VM Damer Sverige – Australien: Statistik och Viktiga Siffror

  • Sverige har tidigare vunnit brons i VM 1991, 2011 och 2019.
  • I varje av dessa bronsmatcher gjorde Sverige mål inom de första 30 minuterna.
  • Sverige har inte gjort mål inom de första 30 minuterna i någon match under detta VM.
  • Fem spelare från Australiens startelva i semifinalen spelar i den engelska Women’s Super League.
  • Australien har bara gjort ett mål från öppet spel under de senaste 230 minuterna, exklusive tilläggstid.
  • Svenska försvararen Amanda Ilestedt kan potentiellt bli VM:s skyttedrottning om hon gör ett eller två mål i bronsmatchen.
  • Australiens stjärnanfallare Sam Kerr gjorde ett av turneringens mest minnesvärda mål mot England.
  • Endast en av de senaste fem VM-bronsmatcherna har gått till förlängning, och i fyra av dem har båda lagen gjort mål.

Sverige – Australien Dam VM: Hur Slutar Matchen?

Vi tror att matchen mellan Sverige och Australien i Dam VM kommer att sluta 2-2. Anledningen till detta är att båda lagen har visat en stark offensiv kapacitet under turneringen. Sverige, med sin tekniska skicklighet och taktiska disciplin, kommer säkerligen att skapa många chanser. Samtidigt har Australien visat en kämparanda och snabbhet i sina anfall som kan störa det svenska försvaret. Båda lagen är ivriga att lägga besvikelsen från semifinalerna bakom sig och vinna ett brons, vilket gör att de kommer att ge allt på planen.

Vårt Betting Tips Sverige – Australien Dam VM 2023

Detta kommer troligtvis att bli en jämn match med många målchanser från båda sidor. Ingen av lagen kommer att hålla tillbaka, med tanke på att det är en bronsmatch och det inte finns något att förlora. Sverige, med sin erfarenhet och skicklighet, kan ha en liten fördel. Men Australien, med sin hunger och vilja att skriva historia, kommer att vara en tuff utmanare. Med tanke på dessa faktorer rekommenderar vi ett spel på över 2.5 mål till oddset 1.93.