Speltips Sverige – Italien Dam VM Grupp G

Fotbolls VM för damer 2023 där det tyvärr blev förlust för svenska damlandslaget mot Spanien med 2-1.

Sverige och Italien fortsätter sitt fartfyllda 2023 VM-äventyr när de möts i Sky Stadio på lördagsmorgonen! Det här blir intressant match där den potentiella vinnaren bör vara klar för åttondelsfinal.

Bästa Spelbolag och Bettingsidor med Odds på Fotbolls VM 2023

Dramatiska Första Vinster För Båda Lagen i Turneringen

Sverige sparkade igång turneringen med en triumferande seger mot Sydafrika, där de gjorde en rafflande vändning och besegrade de afrikanska mästarna med 2-1. Den sydafrikanska fotbollsdrottningen Hildah Magaia satte det första målet i det 48:e minuten, men sedan tog den svenska vikingahjältinnan Fridolina Rolfö kommandot och kvitterade i det 65:e minuten. Amanda Ilestedt, med vikingablod i ådrorna, levererade en dramatisk seger i sista stund för Blågult.

Italien var heller inte sena att erövra poäng mot Argentina. Cristiana Girelli, den hjältemodiga spjutspetsen, steg högst och nickade in segermålet i den 87:e minuten. Vaffanculo, vilken seger! Vinsten gjorde att Italien klättrade upp till andraplatsen i grupp G med tre poäng, men Sverige, de tappra vikingarna, leder gruppen med fler mål gjorda.

Fotbolls VM Damer Sverige – Italien: Statistik och Viktiga Siffror

Detta kommer att vara den 24:e striden mellan de två, där Sverige leder med 15-3. Deras senaste möte ägde rum i februari 2022 när Sverige vann en nagelbitande straffsparkstävling med 6-5 i Algarve Cup efter ett 1-1 resultat i ordinarie tid. Italien har endast släppt in tre mål i första halvlek under sina senaste 13 internationella matcher, men nu blir det hårdare press på italienskorna.

Fem av Sveriges sju senaste matcher har bjudit på minst tre mål. Italien har inte lyckats prestera bättre än oavgjort mot Sverige mer än 15 gånger – det är lika mycket som mot något annat lag. Sverige har bara förlorat en av sina tio senaste gruppspelsmatcher i VM (sex vinster). Anmärkningsvärt är att Sverige inte lyckats vinna två matcher i rad sedan juli 2022, kanske den förbannelsen upphävs på lördag morgon.

Sverige – Italien Dam VM: Hur Slutar Matchen?

Sverige är ett av de mest stabila lagen i damfotbollen. De siktar på att uppnå samma succé som de hade i semifinalen i Frankrike för fyra år sedan, eller kanske till och med överträffa den.

Italien nådde kvartsfinalen 2019 och verkar vara på god väg att kvalificera sig för utslagningsrundorna igen efter att ha vunnit sin första match förra veckan. Ytterligare en seger här skulle mer eller mindre garantera dem en plats i åttondelsfinalen.

Sverige har varit dominanta i tidigare möten och står för flest nederlag mot Italien jämfört med alla andra lag. Vi tror att de svenska hjältarna återigen vinner, där det kan bli minst tre mål gjorda.

Vårt Betting Tips Sverige – Italien VM Damer 2023

Med starka anfallare i det svensk och italienska laget kan det bli en del mål, och de kanske inte bara kommer från svenskorna. Vi tror på en 3-1 seger till Sverige, och väljer därför över 3.5 mål till oddset 4.22. Vi plockar även matchvinnaroddset på det svenska damlandslaget till 1.94.