Nitto ATP Finals 2023 – Odds & Speltips Semifinal

Tennisspelare serverar vid ATP Nitto Finals 2023, med intensiva matcher mellan Sinner och Medvedev samt Alcaraz mot Djokovic.

I dagens spännande semifinalmatcher i Nitto ATP Finals ställs några av världens främsta tennisspelare mot varandra. Hemmahoppet Jannik Sinner tar sig an Daniil Medvedev, medan världsettan Novak Djokovic möter Carlos Alcaraz i en match som utlovar stor spänning!

Passagen.se erbjuder djupgående analyser och speltips inför dessa matcher, baserat på spelarnas nuvarande form och tidigare möten. Med Sinner som jagar en sen säsongstrippel mot sin topp 5-rival Medvedev och Djokovic som möter Alcaraz i en match som kan bli en klassiker, är insatserna höga.

Sinner, som imponerat under turneringen, möter en formstark Medvedev. Med sitt perfekta rekord i Green Group och hemmapublikens stöd, anses Sinner ha goda chanser. Medvedev, å andra sidan, är känd för sin förmåga att anpassa sitt spel och kommer säkert att ge Sinner en hård match.

Matchen mellan Djokovic och Alcaraz är också en höjdpunkt, där båda spelarna har visat form. Deras tidigare möten har varit jämnt fördelade och varje match har varit en uppvisning av skicklighet och strategi. Med Djokovics erfarenhet och Alcaraz ungdomliga energi kan denna match vara avgörande för vem som tar hem titeln!

Bästa Spelbolag och Bettingsidor med Nitto ATP Finals Odds 2023

Nitto ATP Finals – Det Du Behöver Veta

Evenemang Nitto ATP Finals 2023 Singeltävling
Plats Pala Alpitour, Turin, Italien
Datum och Starttid 12 – 19 november 2023 kl 14:30
Obesegrad Mästare 1,500 Pepperstone ATP Live Race To Turin poäng och 1,500 ATP Rankings poäng
Pepperstone ATP Rankings Poäng (Singel) Gruppspel: 200, Semifinal: 400, Final: 500, Obesegrad: 1500
Singel Prispengar (2023) Ersättare: $152,500, Deltagarersättning: $325,500, Gruppspel: $390,000, Semifinal: $1,105,000, Final: $2,201,000, Obesegrad: $4,801,500
Singeldeltagarersättning (2023) 1 match: $162,750, 2 matcher: $244,125, 3 matcher: $325,500

Speltips Nitto ATP Finals (ATP-slutspelet) Semifinal

Jannik Sinner – Daniil Medvedev

Sinner går in i den här semifinalen med tre raka segrar från gruppspelet, och det är inga dåliga spelare han har slagit. I första matchen besegrade han Stefanos Tsitsipas i två raka set, 6-4, 6-4, som sedan följdes upp med en dramatisk vinst mot Novak Djokovic, 7-5, 6-7, 7-6, och sist men inte minst matchen mot Holger Rune, 6-2, 5-7, 6-4.

Stabilitet, tryck i slagen, bra serve, förbättrat fotarbete och en starkare mentalitet är några av de nyckelförbättringar som Sinner har jobbat på för att stå i semifinal i ATP-slutspelet. Men det finns fortfarande en sak som han kan bli bättre på, nämligen att variera spelet.

Om det är någon som vet hur man varierar spelet så är det Medvedev – en av tourens mest svårspelade spelare. Ryssen krossade Andrey Rublev i första omgången, följde upp med en jämnare tvåsetsseger mot Alexander Zverev, 7-6, 6-4, men föll igår mot Alcaraz med 4-6, 4-6. Att han förlorade hade dock ingen betydelse för hans avancemang i tävlingen, för semifinalen var redan spikad efter segern mot Zverev.

Medvedev leder spelarnas inbördesstatistik med 6-2, men vi kan notera att han har förlorat de två senaste mötena, som siffermässigt har varit väldigt jämna. Räknar vi samtliga resultat för inomhus-hardcourt så är det ett 5-1 överläge för Medvedev. Möjligen är det en liten fördel för Sinner tack vare en hemmapublik, men så vet vi också hur bra Medvedev spelar i motvind, inte minst när han får hela publiken emot sig i stortävlingar som US Open.

Även om Sinner spelat bra i den här tävlingen, så ser Medvedev väldigt stark ut. Medvedev har stora chanser att vinna den här matchen, mycket tack vare att han kan störa Sinners maskineri med sitt ryckiga spel, och vi väljer därför att gå för matchvinnaroddset på ryssen hos Unibet till 2.28.

Starttid: 14.30

Carlos Alcaraz – Novak Djokovic

Alcaraz är en av de starkaste spelarna i pressade lägen, både fysiskt och mentalt sett. Detta har han inte minst visat när han tagit sig vidare efter förlust i första gruppspelsmatchen mot Zverev, 7-6, 3-6, 4-6. Efter det har spanjoren besegrat Rublev, 7-5, 6-2, och sedan Medvedev med 6-4, 6-4. Alcaraz tunga baslinjespel och hans enorma fötter är något som passar på precis varje underlag, och spanjoren ska definitivt inte räknas bort som en potentiell vinnare i den här tävlingen.

Djokovic var från början favorit att vinna Nitto ATP Finals, och det är han fortfarande. Serben vann en jämn tresetare mot Rune i första omgången, 7-6, 6-7, 6-3. Han förlorade sedan en ännu jämnare tresetare mot Sinner med 7-6 i skilje, och sedan blev det vinst mot ersättaren Hubert Hurkacz med 7-6, 4-6, 6-1. Vad vi alltid vet om Djokovic är att han är bäst när det gäller, och till kvällens match förväntar vi oss inte mindre.

2-2 i matcher indikerar att det här kan bli en ny rysare och stormatch på de snabba banorna i Turin. Djokovic bör ha en fördel om man ser till underlaget, men å andra sidan har Alcaraz lyft sitt spel ordentligt.

Vi ser ingen speciell utväg i denna 50-50 match som vi ändå tror att Djokovic vinner till slut, men vi väljer trots det att inte spela på denna match. Istället njuter vi av den mest sevärda semifinalen för dagen.

Starttid: 21.00