Odds & Speltips US Open 2023 – Final Damer

Coco Gauff vinner semifinalen i US Open och möter nu nya världsettan Aryna Sabalenka i US Open-finalen 2023.

I en final som förutspås bli en av de mest spännande på senare år, kommer den 19-åriga amerikanska Coco Gauff att ta sig an Aryna Sabalenka i kampen om US Open-titeln 2023!

Detta är inte bara en final mellan två av världens just nu främsta kvinnliga tennisspelare, utan även en skärningspunkt för två berättelser som definierar sportens framtid. Gauff, den yngsta amerikanska kvinnan att nå denna punkt sedan Serena Williams 1999, har chansen att ytterligare etablera sig som en ny stjärna på himlen. Samtidigt har Sabalenka, efter en rad missade möjligheter i tidigare semifinaler, en gyllene chans att till sist fånga en efterlängtad Grand Slam-titel.

Båda har toppat formen inför denna spännande final, och med så mycket på spel kan vi förvänta oss en final fylld med drama, skicklighet och ren tennismagi.

Bästa Spelbolag och Bettingsidor med US Open Odds

Datum: 28 augusti – 10 september Tid: 22:00
Turnering: US Open Omgång: Final
Spelplats: New York, USA Kategori: Grand Slam
Underlag: Hardcourt Prispengar: $65 000 000
Direktsändning: Kanal 9/Discovery+ Singelvinnare 2022: Carlos Alcaraz

Speltips US Open Damer Final

Coco Gauff – Aryna Sabalenka

Den 19-åriga tennisstjärnan Coco Gauff lyckades besegra Karolina Muchova med siffrorna 6-4, 7-5, och det trots en störning i form av en 50-minuters protest. Detta var deras andra möte på kort tid, då Gauff redan hade en färsk seger över Muchova från Cincinnati-finalen. I den matchen behövde hon inte mindre än sex matchbollar för att säkra segern.

I skrivande stund är Gauff i en fantastisk form. Hon har inte bara vunnit sina två största karriärtitlar i Washington DC och Cincinnati, men hon är nu även den yngsta amerikanska kvinnan att nå en US Open-final sedan Serena Williams gjorde det 1999. Efter en inledande förlust mot Sofia Kenin i Wimbledon har Gauff radat upp 17 vinster på 18 matcher.

Aryna Sabalenka gjorde en stark upphämtning mot Madison Keys och satte därmed stopp för möjligheten av en helamerikansk final. Efter att ha förlorat det första setet med 0-6, och varit på väg att förlora även de andra seten, vände hon på steken och vann med siffrorna 0-6, 7-6, 7-6. Trots tre raka förluster i semifinaler tidigare, har Sabalenka visat upp en strålande form denna säsong, inklusive en Grand Slam-titel i Australian Open.

Inbördes Möten

  • Totala möten: 5
  • Gauff leder: 3-2
  • Senaste möte: Sabalenka vann i Indian Wells i mars 2023

Även om båda spelarna har visat upp enastående form och imponerande taktiska manövrer, tror vi att Coco Gauff kommer att lyckas ta hem titeln. Detta var även vårt ursprungliga tips, till oddset 9 gånger pengarna. Men med tanke på Sabalenkas nyligen visade kampvilja och Gauffs unga ålder, förväntar vi oss en final som kan bli mycket tuff och spännande för båda parter.

Sabalenka är en marginell favorit i den här finalen, men står fast vid vårt sluttips som nämnt och plockar därför Gauffs fina matchvinnarodds på 2.02.

Starttid: 22:00