Odds & Speltips US Open 2023 – Final Herrar

Djokovic lägger på luren efter att vunnit mot Shelton. Ikväll siktar han på sin 24:e Grand Slam-titel i Us Open 2023, där han möter Medvedev.

Den uppflammande rivaliteten mellan Novak Djokovic och Daniil Medvedev tar en dramatisk vändning inför US Open-finalen 2023. Efter Medvedevs senaste comeback och Djokovics sökande efter ännu en Grand Slam-titel, har denna final blivit en av de mest efterlängtade i nyare tid.

Med ett tungt historiskt bagage, olösta strider och obesvarade frågor som hänger i luften, har denna final alla förutsättningar att bli en klassiker. Här kommer vi att analysera det som gör denna final inte bara spännande, men också avgörande för båda spelarnas karriärer. Det är inte bara en match; det är en kamp som kan omdefiniera en hel era inom herrtennis!

Bästa Spelbolag och Bettingsidor med US Open Odds

Datum: 28 augusti – 10 september Tid: 22:00
Turnering: US Open Omgång: Final
Spelplats: New York, USA Kategori: Grand Slam
Underlag: Hardcourt Prispengar: $65 000 000
Direktsändning: Kanal 9/Discovery+ Singelvinnare 2022: Carlos Alcaraz

Speltips US Open Herrar Final

Daniil Medvedev – Novak Djokovic

Efter att ha etablerat sig som Novak Djokovics främsta konkurrent på hardcourt 2021, var Daniil Medvedev på god väg att utmana honom som den främsta kraften i herrtennis. Men en smärtsam nederlag mot Rafael Nadal i Australiska öppna 2022 satte stopp för ryssens framfart, och rivaliteten blev aldrig det många hade förväntat sig.

Kommande söndag i New York får Djokovic chansen att söka efter en avslutning på en rivalitet som kvarstår med olösta frågor. Hans hopp om en fullständig Grand Slam 2021 blev krossat när Medvedev besegrade honom i US Open, en förlust som lämnade honom förkrossad. Tidigare i år tappade serben även sin grepp om rivaliteten när han förlorade mot Medvedev i Dubai ATP-turneringens semifinal.

Även om Djokovic har varit dominant på gräs, särskilt i ljuset av Roger Federers nedgång, är det på hardcourt som han framstår som nästan oövervinnelig. Det gör deras kommande möte i US Open till ett skådespel av särskilt intresse, möjligen ännu mer spännande än en potentiell final mellan Djokovic och Carlos Alcaraz.

Medvedev har återtagit sin plats i toppen av herrtennis. Efter en besvärlig period under 2022, har han gjort en formidabel återkomst i början av 2023 och nyligen besegrade han regerande mästaren Alcaraz i US Open-semifinalen. Det var den triumfen han behövde för att stiga ut ur skuggan av den växande rivaliteten mellan Djokovic och Alcaraz.

På vägen till denna års US Open-final har Djokovic inte stött på mycket motstånd, med endast en topp-10 spelare i sin väg. Medvedev, som redan besegrat honom tidigare detta år i Dubai, förväntas dock ge honom en rejäl utmaning.

Inbördes möten: Vad gäller deras personliga möten har Djokovic övertaget med en 9-5 statistik. Intressant nog verkar Medvedev ha ett mentalt övertag när Djokovic innehar världsetta positionen, något han själv har påpekat.

Vi förutspår att Djokovic tar revansch idag för finalförlusten 2021 mot Medvedev och vinner den här matchen med 3-1 i set. Djokovic har spelat extremt i år och haft en hög lägstanivå. Han imponerade i Cincinnati där han finalslog Alcaraz, och vi tror att han vinner sin 24:e Grand Slam-titel.

Starttid: 22:00

Viktiga Saker att Veta Inför US Open-finalen 2023

  • Grand Slam-historik: Djokovic försökte fullfölja en kalenderårs-Grand Slam 2021 men stoppades av Medvedev i US Open-finalen.
  • Nedgång och Återkomst: Medvedev hade en temporär svacka efter finalförlusten mot Nadal i Australiska öppna 2022, men har återhämtat sig och tagit sig till finalen i US Open 2023.
  • Senaste Inbördes Möte: Medvedev besegrade Djokovic i semifinalen i ATP Dubai-turneringen tidigare i år.
  • Inbördesstatistik: Djokovic leder för närvarande 9-5 i deras inbördes möten.
  • Tävling på Hardcourt: Båda spelarna betraktas som mästare på hardcourt, vilket gör deras kommande möte i US Open extra intressant.
  • Andra Rivaler: Medvedev har utmanat Carlos Alcaraz, den nuvarande världsettan, i semifinalen och vill stjäla strålkastarljuset från Djokovic-Alcaraz-rivaliteten.
  • Djokovics Väg till Finalen: Djokovic har bara stött på en topp-10 spelare på vägen till finalen i US Open 2023, vilket betyder att han är mindre testad inför mötet med Medvedev.
  • Mycket på spel: Med så mycket att vinna för båda spelarna, inklusive Djokovics chans att utöka sin Grand Slam-titel och Medvedevs försök att vinna sin andra US Open-titel, är finalen laddad med dramatik.