Odds & Speltips Wimbledon 2023 – Dag 8

Tennisracketar samlade på ett bord nära naturen.

Det händer mycket i Wimbledon 2023! I går såg vi en enorm match i Andrey Rublev och Alexander Bublik. Essen haglade, känslorna var maxade – under den sjunde dagen i Wimbledon var det ingen som sov.

Nu vaknar vi upp igen och blickar framåt mot nya åttondelsfinaler i Wimbledon. Novak Djokovic har kopplat ett grepp om Hubert Hurkacz i och med de två vunnat tiebreak-set. Vi har extremt intressanta drabbningar i Christopher EubanksStefanos Tsitsipas, Daniil MedvedevJiri Lehecka, Grigor DimitrovHolger Rune och sist ut, den mäktiga uppgörelsen mellan världsettan Carlos Alcaraz och pånyttfödda Matteo Berrettini.

Skulle tennisen vara sämre på damsidan under den åttonde dagen? Tillåt oss på Passagen att skratta. Det blir en mycket spännande match mellan rutinerade Madison Keys och det unga stjärnskottet Mirra Andreeva. Efter det får vi en otrolig match i Beatrice Haddad MaiaElina Rybakina. Vem vet, kanske blir det så att Haddad tar sig segrande ur denna strid med sitt tunga spel och serve. Och sen så fortsätter tennisfesten med Ekaterina AlexandrovaAryna Sabalenka. Damernas kväll rundas av med två grässpecialister – Ons Jabeur och tidigare Wimbledonvinnaren Petra Kvitova.

Vi kan bara säga en enda sak i dag: Missa för guds skull inte den åttonde dagen i Wimbledon, för den har precis allt du kan önska dig!

Bästa Spelbolag och Bettingsidor med Wimbledon Odds

Passagen visar bästa Odds, Spel och Vinnare för Wimbledon 2023

 

Wimbledon 2023 Dag 8 – Det du behöver veta

Datum: 3 – 16 juli 2023 Tid: 12:00
Turnering: Wimbledon Omgång: Åttondelsfinal
Spelplats: London, Storbritannien Kategori: Grand Slam
Underlag: Gräs Prispengar: £35 000 000
Direktsändning: Eurosport och Kanal 9 Singelvinnare 2022: Novak Djokovic

Speltips Wimbledon Herrar Dag 8

Christopher Eubanks – Stefanos Tsitsipas

Eubanks fortsätter att imponera efter sin ATP-seger i Mallorca. Amerikanen hade det tufft i tredje omgången mot Chris O´Connor, men hans vinnarmentalitet visade vägen i de tre raka set han vann i tiebreak. Tsitsipas måste också känna självförtroendet stiga efter att han trasslat sig ur ett 2-1 underläge mot Andy Murray, och därefter så slog han övertygande ut Laslo Djere i tre raka set.

Det finns ingen inbördesstatistik mellan Eubanks och Tsitipas, för de har aldrig möts. Däremot så vet vi att Tsitsipas inte alltid lyckas hålla nerverna i schack när det gäller Slams. Självfallet är Eubanks en underdog i detta sammanhang, men självförtroende och medvind kan i vissa situationer gå före rutin och ranking.

Eubanks har ett topp 10-spel på gräs när han spelar som bäst, och amerikanen har ingenting att förlora i dag. Tsitsipas bör redan nu räknas bort som en potentiell vinnare i Wimbledon. Greken har haft två fysiskt påfrestande matcher mot Dominic Thiem och Andy Murray, där båda matcherna slutade med fem set. Möjligen kan erfarenhet bli en faktor i denna åttondel, men med tanke på Tsitsipas tunga väg fram dit så ser vi en skrällvarning i Eubanks, som spelas till oddset 3.40 som matchvinnare just nu.

Starttid: 13.30

Carlos Alcaraz – Matteo Berrettini

Om vi ska plocka fram några av de formstarkaste spelarna i Wimbledon 2023 så är det Alcaraz och Berrettini. Många är nog överraskade över att Berrettini har lyckats hitta formen så snabbt efter sina skadeproblem, men det är inget tvivel om att Wimbledon är en favorittävling för italienaren.

För de som såg Alcaraz match mot Nicolas Jarry, så vet de troligen nu att hårdservande spelare med tungt baslinjespel på gräs inte är hans favoritmotståndare. Jarry hade flera chanser att ta matchen till ett femte set men lyckades inte spela sin bästa tennis när han behövde det som mest, eller så kanske man kan se det som att Alcaraz plockade fram sin mentala styrka i de viktiga lägena, vilket sanna mästare gör.

Oavsett hur man ser det så är förutsättningarna ganska lika inför denna match – Berrettini kommer att sätta press med sin starka serve och Alcaraz kommer att dominera baslinjespelet. Vi har ett 2-1 övertag i inbördesstatiken för Alcaraz, men låt oss tillägga att matcherna har varit väldigt jämna.

Tack vare denna statistik och de förutsättningar som presenterats så har vi kommit fram till ett logiskt och intressant speltips. Över 40.5 games till oddset 1.86 känns som ett bra alternativ i denna match, som har potential att bli jämn.

Starttid: 18.30

Speltips Wimbledon Damer Dag 8

Madison Keys – Mirra Andreeva

Ålder möter ungdom. Lika mycket som Andreeva har visat att hon kommer att bli en toppspelare i framtiden, har Keys visat upp en enorm styrka på gräs i år. Den rutinerade amerikanskan har 8-0 på gräs i år och sedan tidigare en stark vinsthistorik på underlaget.

Keys och Andreeva har aldrig mötts, men vi tror att framgångssagan för Andreeva tar slut i denna åttondelsfinal. Keys har inte släppt ett set under de åtta raka vinstmatcher hon genererat under 2023, och vi ser inte att hon släpper något set mot Andreeva.

Det asiatiska handikappet på -3.5 games till oddset 1.85  blir därför vårt val i denna sevärda match. Keys är fortfarande den tuffare spelaren på underlaget, och det är därför inte omöjligt att hon läxar upp unge Andreeva.

Starttid: 12:00