Odds & Speltips Wimbledon 2023 – Final Damer

Bollpojkarna och bollflickorna samlar in bollarna, samtidigt som en kameraman tar bilder i Wimbledon.

Inför finalen vet vi med 100 % säkerhet att det blir en ny Wimbledon-mästarinna. Det här är damernas Wimbledon-final 2023!

Det har varit ett dramatiskt och spännande Wimbledon för damernas del. Elena Svitolina, som tilldelades ett wild card i tävlingen, gick hela vägen till semifinal och slog bland annat ut världsettan Iga Swiatek. Men det tog stopp mot en formstark Marketa Vondrousova. Tjeckiskan har gått från klarhet till klarhet i Wimbledon 2023.

På den nedre halvan av lottningen har grässpecialisten Ons Jabeur tagit sig fram, och tunisiskan har imponerat enormt via sina segrar mot Elina Rybakina och senast Aryna Sabalenka.

Jabeur hade chansen att vinna Wimbledon förra året, men föll mot Rybakina. Vinner tunisiskan så blir hon den första afrikanska kvinna att vinna en Grand Slam-titel.

Vem vinner Damfinalen i Wimbledon 2023? Vi har en idé om vem det blir, frågan är bara om du som läsare håller med?

Bästa Spelbolag och Bettingsidor med Wimbledon Odds

Wimbledon 2023 Final Damer – Det du behöver veta

Datum: 15 juli 2023 Tid: 15:00
Turnering: Wimbledon Omgång: Final
Spelplats: London, Storbritannien Kategori: Grand Slam
Underlag: Gräs Prispengar: £35 000 000
Direktsändning: Eurosport och Kanal 9 Singelvinnare 2022: Elina Rybakina

Speltips Wimbledon Damer Final – Ons Jabeur – Marketa Vondrousova

Att Vondrousova tagit sig till final i Wimbledon är lite av en skräll, men det är inte oväntat att Jabeur är i final igen. Tunisiskan har även en final i US Open bakom sig, vilket kan vara en stor fördel. För Vondrosuvas del är det här hennes första Grand Slam-final i karriären, och det ska bli intressant att se om hon kan hitta lugnet på centre courten.

Jabeur har spelat tre tresetare på vägen mot finalen. Bianca Andreescu gav en en ordentlig fight, vilket även Aryna Sabelenka gjorde i semifinalen. De två första seten mot Elena Rybakina var också jämna, men i tredje set var Jabeur överlägsen.

Vondrousovas väg fram i tävlingen har varit förhållandevis enkel. Hennes första tre matcher var vinster i två raka set. Det var först mot landsmaninnan Marie Bouzkova som det blev en tuff tresetare. Jessica Pegula gav också Vondrousova en tuff tresetare. Det blev dock enklare i semifinalen mot en trött Svitolina, där siffrorna skrevs till 6-3, 6-3.

Vi har en del data att utgå ifrån. Spelarna har mötts hela 6 gånger, och det är 3-3 i head2head-statistik. Redan i år har de spelat mot varandra två gånger. Vondrousova är också vinnare i de två mötena: Australian Open 6-1, 5-7, 6-1 och Indian Wells 7-6, 6-4. Innan dess vann Jabeur tre raka matcher mot tjeckiskan, men även där har siffrorna varit jämna. De möttes också för länge sedan i Prag på grus, och då vann Vondrousova med 6-3, 3-0 (RET). Det enda mötet de har på gräs är i Eastbourne 2021. Jabeur vann den matchen med 6-3, 7-6.

Vi tror att siffrorna kommer att bli jämna i denna match. Jabeur är den bättre spelare på gräs och kommer troligen stå som vinnare. Men matchen kan mycket väl gå till tre jämna set. Av den anledningen väljer vi över 21.5 games till oddset 1.85.

Starttid: 15:00