Odds & Speltips Wimbledon 2023 – Final Herrar

Passagen presenterar Odds och Betting i wimbledonfinalen 2023 mellan Djokovic och Alcaraz

Vi är framme vid den slutgiltiga destinationen: Herrfinalen i Wimbledon 2023!!! Inte helt oväntat så har de två högsta seedade spelarna tagit sig dit. Ni vet troligen redan innan vi skriver vilka de är – givetvis Novak Djokovic och Carlos Alcaraz. Den här Wimbledon-veckan har varit fenomenal, och att den avslutas på detta sätt är ren och skär magi!

Novak Djokovic har tidigare nämnt att ”36 är det nya 26”, och det ser vi tydligt på banan. Han rör sig som en panter, är uppmärksam på hur han ska spela varje poäng mot varje motståndare han ställs inför – Djokovic är ingenting annat än ett spelgeni som vet vad som krävs för att vara bäst.

Men så finns det också en ung spelare från Spanien som redan känt på hur det är att vinna en Grand Slam-titel, och som inte böjer sig inför den legendariska topptrio som dominerat tennisscenen under mer än 15 år. Hans namn är Carlos Alcaraz, och han är hungrigare än någonsin.

Vem är det som tar hem denna mäktiga final i Wimbledon 2023? Det här är en svåranalyserad match, som kan gå åt båda hållen, men vi tror att vi har koll på vem som lyfter upp trofén under eftermiddagen på Wimbledons centre court.

Bästa Spelbolag och Bettingsidor med Wimbledon Odds

 

Passagen tennis visar det du ska veta om Wimbledon 2023 Final Herrar

Wimbledon 2023 Final Herrar – Det du behöver veta

Datum: 16 juli 2023 Tid: 15:00
Turnering: Wimbledon Omgång: Final
Spelplats: London, Storbritannien Kategori: Grand Slam
Underlag: Gräs Prispengar: £35 000 000
Direktsändning: Eurosport och Kanal 9 Singelvinnare 2022: Novak Djokovic

 

Speltips Wimbledon Herrar Final – Carlos Alcaraz – Novak Djokovic

Den unga generationen mot den äldre och dominanta generationen. Det var ett tag sen vi fick en sådan här typ av drömfinal.

Färska jordgubbar till herrarnas Wimbledon-final 2023, där Alcaraz och Djokovic spelar.

Låt oss börja med Alcaraz väg till finalen. Spanjoren fick den lättaste tänkbara matchen mot Jeremy Chardy, som besegrades med 6-0, 6-2, 7-5. I den andra omgången hade han en komfortabel vinst mot Alexandre Muller, 6-4, 7-6, 6-3. Det var först i tredje omgången som vi fick se Alcaraz testad.

Nicolas Jarry gav världsettan ett värdigt test genom att serva bra och rycka i spelet. Trots det blev det en säker 3-1 vinst med setsiffrorna 6-3, 6-7, 6-3, 7-5. I åttondelsfinalen hade Alcaraz vissa svårigheter mot en ny storservare i Matteo Berrettini. Matchen slutade med vinst för spanjoren med 3-6, 6-3, 6-3, 6-3.

I kvartsfinalen fick vi ett toppmöte tack vare att Rune Holger höll sin seedning av den övre halvan. Det blev jämna setsiffror, men Alcaraz var hela tiden ett steg före och vann med 7-6, 6-4, 6-4. Semifinalen mot Daniil Medvedev blev en ännu enklare historia. Medvedev hade aldrig något att säga till om och blev mer eller mindre krossad av Alcaraz, som vann med 6-3, 6-3, 6-3.

Djokovics väg till finalen har också varit stabil. Serben började lite trevande i sina inledningsmatcher, där han slog Pedro Cachin, 6-3, 6-3, 7-6, och i den andra omgången Jordan Thompson, 6-3, 7-6, 7-5. I tredje omgången fick vi se ett nostalgiskt möte mot Stan Wawrinka. Problemet var dock bara att Wawrinka inte är samma spelare som han en gång var, och blev därför besegrad enkelt, 6-3, 6-1, 7-5.

Åttondelsfinalen gav Djokovic hans första riktiga test i tävlingen. Hubert Hurkacz visade ingen nåd när han bombade in 33 servess, men det räckte inte mot den mentalt starka Djovic, som gick ur striden med setsiffrorna 7-6, 7-6, 5-6, 6-4. Serben förlorade visserligen första set mot Andrey Rublev i kvartsfinalen, men de resterande seten vanns komfortabelt och vinstsiffrorna skrevs till 4-6, 6-1, 6-4, 6-3.

I semifinalen trodde många att Sinner skulle kunna utmana, men det visade sig aldrig. Italienaren var ofokuserad och tog aldrig vara på de chanserna han fick, och därför kunde en fokuserad Djokovic plocka en viktig 3-0 seger, 6-3, 6-4, 7-6.

Eftersom det skiljer 16 år mellan Alcaraz och Djokovic så är det inte helt oväntat att de inte har så många matcher att gå på i inbördesstatistik. De har dock två möten registrerade, varav ett inträffade i år.

Det första mötet var en jämn match i Madrid, där Alcaraz vann med 6-7, 7-5, 7-6. I Fransk Öppna i juni kvitterade Djokovic i matcher genom att vinna med 6-3, 5-7, 6-1, 6-1. Alcaraz fick kramp i den matchen, vilket de två sista seten visar. Frågan är vad som hade hänt om spanjoren inte krampat?

Det här underlaget favoriserar däremot Djokovic. Serben har en vinstprocent på imponerande 86.23 %, medan Alcaraz (med betydlig färre matcher på underlag) också har en hög vinstprocent på 85.71 %.

Vi kan också tillägga att spanjoren har 11 raka vinster inför finalen, medan Djokovic inte heller förlorat någon match och har 6 raka vinster i bagaget från Wimbledon.

Vad händer då i herrarnas Wimbledon-final? Blir det en ny mästare i Alcaraz, eller tar Djokovic sin femte raka titel och sin åttonde totalt? Det är mycket svårt att säga. Djokovic kan inte få en svårare motståndare, vilket är de exakta förutsättningarna för Alcaraz.

Tennisspelare med klocka påminner om att Wimbledonfinalen börjar kl 15. Glöm inte Betta!

Det vi redan nu kan förutsäga är att de kommer att visa upp ett otroligt baslinjespel, där värderingarna av varje boll blir extremt viktigt. Serven kommer också att diktera vem som lyckas ro hem enkla servegame.

Båda spelarna returnerar bra, men Djokovic är ett snäpp bättre på den punkten. Alcaraz är å andra sidan extremt bra på att ta kommando i poängen. Deras rörelsemönster är relativt lika, och båda har skaplig overhead och volleyspel.

Det är med andra ord mycket svårt att säga hur finalen slutar, men vi tror på jämna setsiffror och att båda spelarna vinner minst ett set. Antal games blir därför ett intressant spel, där vi hittar +40 games till oddset 1.94.

Starttid: 15:00

Tack till alla läsare och besökare ❤️ som varit med Passagen under Wimbledon-veckorna. Låt oss njuta av denna underbara Wimbledon-final, och så ses vi igen under US Open!