Odds & Speltips Wimbledon 2023 – Kvartsfinal

En tennisboll i ljusgrön färg vilar på ett blått tennisracket med vita strängar.

Kvartsfinaler i Wimbledon – vilka går segrande ur dessa? Blir det en ny semifinal för Novak Djokovic, eller kan Andrey Rublev upphäva sin kvartsfinalförbannelse i Grand Slam-sammanhang? Vi ställer också också frågan om Elina Svitolina har vad som krävs för att rubba världsettan Iga Swiatek?

Gårdagens matcher bjöd på stor underhållning. En hårdslående Christopher Eubanks piskade bort Stefanos Tsitsipas i det avgörande setet, medan Carlos Alcaraz fick slita i returgamen mot en tungt servande Matteo Berrettini. Det var också drama i damernas matcher, där Madison Keys kunde krångla ur sig ett stort underläge mot den unga och talangfulla Mirra Andreeva.

Men låt oss blicka framåt mot det som egentligen spelar någon roll just nu, nämligen kvartsfinalerna på både herr- och damsidan. Vi startar dagen med två kvartsfinaler på damsidan: Jessica PegulaMarketa Vondrousova och Iga SwiatekElina Svitolina. Endast en timme efter att damernas sista kvartsfinal har börjat så sätter Jannik Sinner och Roman Safiullin igång, och endast 30 minuter efter det så har vi den mäktiga matchen mellan Andrey Rublev och Novak Djokovic.

Bästa Spelbolag och Bettingsidor med Wimbledon Odds

Passagen visar bästa Odds, Spel och Vinnare för Wimbledon 2023

Wimbledon 2023 Kvartsfinal – Det du behöver veta

Datum: 3 – 16 juli 2023 Tid: 14:00
Turnering: Wimbledon Omgång: Kvartsfinal
Spelplats: London, Storbritannien Kategori: Grand Slam
Underlag: Gräs Prispengar: £35 000 000
Direktsändning: Eurosport och Kanal 9 Singelvinnare 2022: Novak Djokovic

Speltips Wimbledon Herrar Kvartsfinal – Novak Djokovic – Andrey Rublev

Djokovic har inte på något sätt haft det lätt i Wimbledon, men som vanligt visar serben att han är bäst när det gäller – och detta är något som märks speciellt under viktiga bollar och i de tiebreak han spelat i tävlingen. Hubert Hurkacz gjorde nästan allt rätt i gårdagens match mot Djokovic. Genom att serva bra och minska utrymmet för Djokovics dominans från baslinjen, kunde Hurkacz hålla nere förlustsiffrorna.

Rublev har haft lite mer vila i kroppen än Djokovic inför denna kvartsfinal, men han har också stått längre på banan totalt sett. Ryssens match mot Bublik var fysiskt ansträngande, och frågan är om han nu kan tända om och prestera sitt bästa mot världens bästa spelare på gräs?

Det här är det femte mötet mellan Djokovic och Rublev. Serben leder med 3-1 i head 2 head och körde fullkomligen över Rublev i kvartsfinalen i Australian Open i början av året. De har inte mötts på gräs, och möjligen kan siffrorna bli lite jämnare tack vare det snabba underlaget. Det kan också bli en jämn match om Rublev lyckas serva bra, vilket han gjorde mot Bublik. Det stora problemet är dock att Rublev ställs mot världens bästa returmottagare.

Rublev har en förbannelse när det gäller kvartsfinaler i Grand Slams. Det här är hans åttonde kvartsfinal i en Grand Slam och han har aldrig vunnit en tidigare. Oddsen är emot Rublev på alla sätt, och vi tror inte att han slår en formstark och fit Djokovic. Det går att avstå denna match eftersom den inte bjuder på något större spelvärde; möjligen kan det vara värt att plocka Djokovic som matchvinnare om Rublev lyckas starta bra och ta en 1-0 ledning i set. Men om vi skulle ge något tips i den här matchen så är det faktiskt 3-0 i set till Djokovic, vilket betalar 1.75 gånger insatsen.

Starttid: 16:00

Speltips Wimbledon Herrar Kvartsfinal – Jannik Sinner – Roman Safiullin

Sinner ser precis lika bra ut som han gjorde förra året i Wimbledon, där han nådde semifinal men föll mot Djokovic i fem set.

I dag ställs italienaren mot överraskningen Safiullin. Ryssen har spelat bra i samtliga matcher, men i åttondelen igår fick han ta emot bussiga poäng från Shapovalov, som gjorde hela 11 dubbelfel under matchen. Vi kan inte ta ifrån Safiullin något i denna tävling, men i dag tar det med största sannolikhet slut för ryssen.

Sinner och Safiullin har mötts en gång tidigare. Detta skedde i Sydney 2022, där Sinner segrade på hardcourt utomhus med siffrorna 7-6, 6-3. Kan det bli en ny jämn match på gräset i Wimbledon?

Vi tror inte att det blir det. Sinner har en vilja och ett driv som få 21-åringar har på ATP-touren. Det här blir troligen en 3-0 seger för Sinner, som säkerligen inte vill lägga onödig tid inför den kommande semifinalen (troligen mot Djokovic). Därför tror vi på precision och skärpa, där en seger med 3-0 i set ger fina oddset 2.21.

Starttid: 15:30

Speltips Wimbledon Damer Kvartsfinal – Iga Swiatek – Elina Svitolina

Swiatek fick ett bra test i Belinda Bencic i sin åttondel. Tack vare kyla och erfarenhet kunde hon ta sig ur det knepiga underläget och vinna det avgörande setet komfortabelt. Den polska världsettan har innan dess haft en enkel väg fram i Wimbledon, och utan setförlust.

Svitolina har haft betydligt fler spelminuter på banan än Swiatek. Ukrainskan stod för en bragd när hon i åttondelsfinalen besegrade Victoria Azarenka – en match där Svitolina också servade bra. Om Svitolina kan fortsätta serva bra så har hon en liten chans att utmana Swiatek.

Det är få möten mellan Swiatek och Svitotolina. Den enda matchen mellan spelarna inträffade i Rom 2012 på grus, och då vann Swiatek i två raka set med 6-2, 7-5. Vi tror inte att det kommer att bli någon större förändring i denna match gällande setsiffrorna.

Den här matchen kan endast bli jämn om Svitolina lyckas serva lika bra som tidigare. Även om hon gör det så är Swiatek en stark returnerare. Om Svitolina inte servar bra så kommer hon att bli mosad av världsettan, som kommer att diktera baslinjeduellerna från start till mål. Under 19.5 games är just nu spelbart till oddset 1.95, och det blir vårt speltips i denna match.

Starttid: 14:30