Odds & Speltips Wimbledon 2023 – Kvartsfinal Dag 2 (Onsdag)

En öde centre court i Wimbledon, där de vita kritstrecken för linjerna är tydligt markerade.

Senast uppdaterad: 12 juli 2023

Kvartsfinalerna fortsätter i Wimbledon! Idag är det onsdag och vi har ett spännande schema. De två hårdslående jättarna Christopher Eubanks och Daniil Medvedev går upp mot varandra i en spännande kamp. Kan Eubanks få hål på Medvedevs defensiv, eller blir han enkelt utmanövrerad av det ryska geniet?

Sedan blir det ett ungt toppmöte i Carlos Alcaraz och Holger Rune. Båda har haft lätta inledningsmatcherna, men fått fightas hårdare i tredje och fjärde omgången. Förutsättningarna är därmed optimala inför denna tunga kvartsfinal, som kan bli riktigt jämn och skänka en hel del drama.

Det är dock inte herrarna som inleder den andra kvartsfinaldagen. Damernas Wimbledon har varit något utöver det extra, och matcherna blir bara bättre och bättre.

Efter att Iga Swiatek blivit utslagen igår är det nog många av de kvarvarande WTA-spelarna som ser sin chans att lyfta Wimbledontrofén. En av dem är Aryna Sabalenka. Belarusiskan går i dag upp mot en formstark Madison Keys på gräs. Och om det inte vore tillräckligt, så får vi dessutom en grässpecialistuppgörelse mellan Ons Jabeur och Elena Rybakina. Det här är en match som har potential att bli riktigt bra!

Bästa Spelbolag och Bettingsidor med Wimbledon Odds

Wimbledon 2023 Kvartsfinal – Det du behöver veta

Datum: 12 juli 2023 Tid: 14:00 – 23:00
Turnering: Wimbledon Omgång: Kvartsfinal
Spelplats: London, Storbritannien Kategori: Grand Slam
Underlag: Gräs Prispengar: £35 000 000
Direktsändning: Eurosport och Kanal 9 Singelvinnare 2022: Novak Djokovic

Speltips Wimbledon Herrar Kvartsfinal – Carlos Alcaraz – Holger Rune

Vilket möte! Världsettan Alcaraz ställs mot den känslosamma och talangfulla Rune. Vi kan väl säga att båda spelarna har fått sina spel testade i de två senaste matcherna.

Alcaraz fick duktigt med press från Nicolas Jarry i den tredje omgången (3-1 i set), och Matteo Berrettini hade också en del att säga till om i åttondelsfinalen (3-1 i set). Men så är det också så att Alcaraz, likt alla toppspelare i tennis, har en förmåga att höja sig när det verkligen gäller.

Rune har haft det ännu tuffare till kvartsfinalen. Flera gånger var dansken på sträckbänken mot Alejandro Davidovich Fokina, där han hade två matchbollar emot sig i femte set samt ett underläge i tiebreak med 6-2. Det finns många toppspelare som har förmågan att ta sig tillbaka från svåra lägen, och där får man verkligen räkna in Rune. Det gick dock lite lättare för Rune mot Grigor Dimitrov i åttondelsfinalen, där vinstsiffrorna skrevs till 3-1 i set.

Vi har endast två möten att gå på mellan Alcaraz och Rune. Det första mötet vann spanjoren i tre raka set (först till 4 game i varje set) i ATP Next Gen-slutspelet. Deras officiella möte är dock i Paris inomhus på hardcourt. Där vann Rune i två raka set, efter att Alcaraz givit upp matchen i andra sets tiebreak.

Vad kan vi i så fall förvänta oss inför denna match? Ingen av spelarna har egentligen en riktigt bra serve, men de är samtidigt bra returmottagare, och vi kan förvänta oss en del brutna servegame. Personligen anser vi att Rune kan rubba Alcaraz, och därför går vi för ett rakt matchvinnarspel på dansken till oddset 2.80.

Starttid: 16:00

Speltips Wimbledon Herrar Kvartsfinal – Daniil Medvedev – Christopher Eubanks

Olikt Alcaraz och Rune så blir det här troligen en serveorienterad match utan långa bolldueller.

Medvedev är tillbaka i god form och äntligen långt framme i Wimbledon. Ryssen har endast släppt ett set på vägen till kvartsfinal, och hans lottning går inte att klaga på. Senast mot Jiri Leheka i åttondelsfinalen blev det 2-0 i set, då Lehecka var tvungen att bryta matchen. Medvedev är med andra ord helt utvilad och redo att plocka fram sitt yttersta i denna kvartsfinal.

Eubanks har verkligen fått ett ordentligt genombrott de senaste veckorna, som började med en första ATP-titel i Mallorca på gräs. Amerikanen har visat styrka i tighta lägen, och det gjorde han även i åttondelsfinalen när det blev vinst mot Stefanos Tsitsipas med 3-2 i set. En annan styrka är att Eubanks vunnit varje tiebreak han spelat i tävlingen, vilket kan vara en stor fördel inför denna match.

Om Eubanks fortfarande har fysiken med sig så kan han hålla siffrorna jämna mot Medvedev, som han för övrigt förlorade mot i deras första möte i Miami på hardcourt utomhus i mars, 2023.

Vi tror dock på Medvedev i den här matchen, men att siffrorna kan hållas jämna om Eubanks har en bra servedag. Amerikanen kan definitivt plocka ett set på ryssen, men fysiskt sett tror vi att det kan bli tufft för Eubanks i slutändan. Den 27-årige amerikanen är för första gången i kvartsfinal och har under sin karriär varit i skuggan av Medvedev, som också är 27 år gammal. Vi ser ett värde i det asiatiska handikappet -4.5 games på Medvedev till oddset 1.80, som bör bli för svår för Eubanks.

Starttid: 15:30

Speltips Wimbledon Damer Kvartsfinal – Madison Keys – Aryna Sabalenka

Keys självförtroende måste vara högt efter de segrar hon radat upp på sistone. Sedan de 5 vinsterna i Eastbourne och de 4 hon vunnit i Wimbledon är amerikanskan följaktligen uppe i 9 raka segrar på gräs. Hon var nära att förlora mot det unga stjärnskottet Mirra Andreeva i åttondelsfinalen, men kämpade sig ur ett 1-0 underläge i set och ett gameunderläge med 3-0 och 4-1 i andra set, och vann sedan matchen med 6-2 i avgörande set.

Sabalenka var också illa ute i Wimbledon mot Varvara Gracheva i andra omgången, där Gracheva hade 1-0 i set och servade för matchen vid 5-4 ledning i andra set. Bortsett från den matchen har belarusiskan haft en enkel resa till kvartsfinalen. De enkla tvåsetsvinsterna har varit snabba och smärtfria matcher, och tack vare en bra serve och ett tungt baslinjespel har Sabalenka kunnat spara på krutet till dagens kvartsfinal.

Keys är en spelare som ibland har förmågan att höja sig i Grand Slam-tävlingar, men den stora tröskeln är att hon aldrig vunnit en. Hennes bästa resultat i Grand Slams är en finalplats i US Open och två semifinalplatser i Australian Open. I Wimbledon har 28-åringen som bäst tagit sig till kvartsfinal, och nu har hon chansen att nå semifinalen för första gången.

Vi har två matcher att gå på mellan dessa spelare. Tyvärr är det relativt gammal statistik som visar 1-1 i matcher. Deras senaste möte var på gräs i Berlin, där Madison Keys vann i tre set, medan det första mötet vanns av Sabalenka i två raka set i Cincinnati.

Vi tror inte att det blir en första semifinal för Keys. I stället tror vi på en andra semifinalplats för Sabalenka. Den långa och fysiskt starka 25-åringen har fått ordning på serven och kommer att få det lättare i sina servegame. Det är inget snack om att det kommer att bli tempo i den här matchen, men troligtvis blir det Sabalenka som står för färre misstag. Av dessa anledningar väljer vi ett att spela Sabalenka som vinnare med 2-0 i set till oddset 2.28.

Starttid: 14:00