Odds & Speltips Wimbledon 2023 – Semifinal 2

Ett svart racket är utplacerad på en animerad och grön tennisbana med vita linjer.

Igår bjöds vi på ett dramatiskt spektakel i damernas matcher. Market Vondrousova visade upp en dominerande prestation mot en utmattad Elina Svitolina, medan Ons Jabeur lyckades med en stark comeback från setunderläge till att säkra segern mot världstvåan, Aryna Sabalanka.

Men idag skiftar vi fokus till herrarnas semifinaler!

Vi har den enastående Novak Djokovic i en match mot Jannik Sinner, en möjlighet för oss att återuppleva några tidigare storslagna matcher mellan dessa två. Detta är utan tvekan ett möte som kommer att bjuda på intensiva bolldueller.

I den andra semifinalen kommer vi att bevittna ett möte mellan Carlos Alcaraz och Daniil Medvedev. Vem som kommer att gå segrande ur dessa dueller återstår att se, men vi på Passagen tror redan nu att vi har svaren.

Bästa Spelbolag och Bettingsidor med Wimbledon Odds

Wimbledon 2023 Semifinal – Det du behöver veta

Datum: 14 juli 2023 Tid: 14:00 – 23:00
Turnering: Wimbledon Omgång: Semifinal
Spelplats: London, Storbritannien Kategori: Grand Slam
Underlag: Gräs Prispengar: £35 000 000
Direktsändning: Eurosport och Kanal 9 Singelvinnare 2022: Novak Djokovic

Speltips Wimbledon Herrar Semifinal – Jannik Sinner – Novak Djokovic

Det här är en match som många ser fram emot.

Djokovic har haft en relativt enkel väg fram till semifinal, där serben endast släppt två set. Hans facit på gräs är imponerande, och de flesta som sett Djokovics matcher instämmer nog i att det kan bli en ny Wimbledon-titel 2023. Djokovic startade segt mot Rublev i kvartsfinalen, men när han väl kom igång så hade inte ryssen något att sätta emot. Med snabba fötter, en bra serve, forehand och en ”shot-selection” som få spelare har, kommer serben återigen att bli mannen att slå på gräset i Wimbledon.

Sinner har också bara släppt två set på vägen till semifinal, men hans lottning har varit betydligt bättre än Djokovics. I kvartsfinalen besegrade italienaren överraskningen Roman Safiullin med 3-1 i set. I dag blir det ett ordentligt test för Sinner, och han har aldrig slagit Djokovic tidigare. Förra året i kvartsfinalen i Wimbledon var han nära att vinna mot Djokovic. Frågan är nu om han är mogen mentalt för att slå den bästa spelaren genom tiderna?

Vi har tre möten mellan spelarna. Den första matchen var en uppvisningsmatch på hardcourt utomhus som Djokovic vann med 6-3, 6-3 i Adelaide. Den andra matchen spelades i Monte Carlo på grus, där Djokovic återigen vann med enkla 6-4, 6-2. Deras tuffaste drabbning skedde dock i Wimbledon 2022. Sinner ledde med 2-0 i set, men Djokovic vände och vann de resterande seten relativt enkelt (5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2).

Få spelare på touren har ett sånt tryck som Sinner, och när det spelet funkar så blir han svårtstoppad på snabba underlag. Italienaren är en hårdarbetande maskin, men när det gäller att variera spelet så har han mycket att lära sig. Djokovic är definitivt den smartare spelaren av dem, och i kombination med allt han kan så tror vi att han vinner den här matchen. Oddset 1.96 för -5,5 games på Djokovic känns därför som en bra lösning.

Starttid: 14:30

Speltips Wimbledon Herrar Semifinal – Carlos Alcaraz – Daniil Medvedev

Den andra semifinalen bjuder på stor underhållning i Alcaraz – Medvedev.

Alcaraz har imponerat på gräset. Med endast tre tappade set har han för första gången nått semifinal. Kvartsfinalen blev en jämn match mot Holger Rune, men det är tydligt att Alcaraz spelar bättre än många andra spelare på touren när det är viktiga poäng, vilket resulterade i en tresetseger med 7-6, 6-4, 6-4.

Medvedev har inte heller ödslat mycket tid på banan. Det är egentligen först i kvartsfinalen som han testades av Christopher Eubanks. Ryssen låg under med 2-1 i set, men lyckades vinna det fjärde setet i tiebreak. I det avgörande setet var han dock överlägsen och vann med 6-1. Medvedev har en tuff uppgift i dag där han måste vara väldigt noggrann, för Alcaraz kommer inte att bjuda på många gratispoäng.

Medvedev var helt överlägsen i deras första möte. I den andra omgången av Wimbledon 2021 vann ryssen med setsiffrorna 6-4, 6-1, 6-2. Men det var ombytta roller i Indian Wells 2023, som för övrigt ger långsammare förhållanden, där Alcaraz vann med 6-3, 6-2.

Kan Medvedev återupprepa vinsten från 2021? Ja, säger vi, men inte med så enkla siffror som sist. Den här matchen kan bli jämn, och det är inte omöjligt att den går till fem set. Vi väljer därför +4.5 games på Medvedev till oddset 1.94.

Starttid: 16:30