Dam-VM i Fotboll 2023: Inför Kvartsfinalen England – Colombia

En svartvit fotboll inför Dam VM-matchen 2023 mellan England - Colombia.

Uppdaterad: Onsdag den 9 Augusti 2023

Medan klockan tickar ner och spänningen byggs upp, står två mäktiga nationer på tröskeln till att skapa historia. Englands, trots sina utmaningar, är redo att visa sin dominans, medan Colombia, med sin nyligen funna form, är ivriga att fortsätta sin historiska framfart. På den stora scenen av Dam-VM 2023, med världens ögon på dem, vilket lag kommer att stiga upp och greppa ögonblicket? Låt oss dyka ner i detaljerna inför denna episka kvartsfinal!

Datum och tid: Lördag den 12 augusti 2023, klockan 12:30

Spelplats: Matchen kommer att spelas på Accor Stadium, Australien

TV-kanal: Viaplay/TV6 (sändningen börjar 11:30)

Englands Utmaningar Inför Kvartsfinalen

Englands tränare, Sarina Wiegman, medger att det varit trubbel på sistone, efter att Lauren James blev den senaste att missa spel på grund av en utvisning under deras dramatiska seger i Dam-VM:s åttondelsfinal mot Nigeria. Detta innebär att hon ansluter sig till Leah Williamson och Beth Mead på sidlinjen vid den sämsta tänkbara tidpunkten. England lyckades segra på straffar efter vad som redan var den nionde 0-0-matchen i turneringen – fler än de totala åtta tidigare upplagorna kombinerat. Det förlängde också Englands imponerande obesegrade svit i tävlingsmatcher till 27 raka vinster, så de bör vara optimistiska inför att nå en tredje raka Dam-VM-semifinal, där de hoppas kunna kompensera för en semiförlust mot de slutliga mästarna USA, 2019.

Colombias Historiska Framfart

I deras väg står Colombia, som redan har skrivit historia genom att kvalificera sig till Dam-VM:s kvartsfinal för första gången. Tisdagens knappa 1-0-seger över Jamaica, säkrad tack vare ett andra halvlek-mål från lagkaptenen Catalina Usme, fortsatte den sydamerikanska truppens fina form i årets turnering, där de nu har vunnit tre av sina fyra matcher. En stolt tränare, Nelson Abadía, har redan beskrivit sitt lags fantastiska framfart som ett historiskt ögonblick för sitt land. Faktum är att den enda plumpen i protokollet är en 1-0-förlust mot Marocko i deras sista gruppspelsmatch, där de redan hade nått utslagsrundorna, så han bör vara optimistisk inför att de kan notera en 17:e seger i deras 25:e match sedan juli 2022.

Spelare att Hålla Ögonen På

England hoppas på att Alessia Russo hittar sin målform, eftersom de har vunnit varje match där hon har gjort mål, inklusive en 6-1-seger över Kina i gruppspelet. En annan potentiell målskytt är Linda Caicedo, som har gjort det första målet i fyra av sina sju målgörande framträdanden för Colombia.

Värta att Veta: Statistik inför England – Colombia Dam VM 2023:

  • Lauren James är den senaste frånvarande spelaren för England efter en utvisning mot Nigeria.
  • Det har varit nio 0-0-matcher i detta Dam-VM, fler än de åtta tidigare upplagorna kombinerat.
  • England har en obesegrad svit på 27 tävlingsmatcher.
  • Colombia har kvalificerat sig till kvartsfinal i ett Dam-VM för första gången.
  • Colombias lagkapten, Catalina Usme, säkrade en seger över Jamaica med sitt mål.
  • Colombias tränare, Nelson Abadía, ser lagets framfart som ett historiskt ögonblick för landet.
  • Alessia Russo har hjälpt England vinna varje match där hon har gjort mål.
  • Linda Caicedo från Colombia har gjort det första målet i fyra av sina sju målgörande framträdanden.
  • England har inte släppt in det första målet i någon av sina senaste 12 tävlingsmatcher.