Dam-VM i Fotboll 2023: Inför Kvartsfinalen Spanien – Nederländerna

En fotboll i rosa ligger och väntar på Spanien och Nederländerna i Dam Fotbolls VM 2023.

Uppdaterad: Onsdag den 9 Augusti 2023

På Westpac Stadium i Wellington står en av Dam-VM 2023:s mest efterlängtade kvartsfinaler på spel. Två fotbollsgiganter, Spanien och Nederländerna, förbereder sig för en avgörande kamp. Med oväntade vändningar tidigare i turneringen och höga förväntningar inför matchen, är allt upplagt för en oförglömlig fotbollsupplevelse. Låt Passagen ge dig detaljerna inför denna spännande drabbning!

Datum och tid: Fredag den 11 augusti 2023, klockan 03:00

Spelplats: Matchen kommer att spelas på Westpac Stadium i Wellington, Nya Zeeland

TV-kanal: Viaplay/TV6 (sändningen börjar 02:55)

Spanien Vidare med Tveksam Form

I en kamp mellan två av Damernas VM-favoriter, är detta inte en match som många förväntade sig i denna del av turneringen. Spanien, som förväntades toppa Grupp C, behövde bara ett oavgjort resultat mot Japan för att säkra förstaplatsen, men en 4-0-förlust gjorde att de hamnade på andra plats. De hade dock en fördelaktig match i åttondelsfinalen mot Grupp A-vinnarna Schweiz och vann med 5-1.

Nederländerna en Positiv Överraskning i Dam VM 2023

Nederländerna, å andra sidan, förväntades av många att komma tvåa i sin grupp som också inkluderade USA. Men Andries Jonkers lag besegrade Portugal och Vietnam och spelade oavgjort mot USA, vilket gjorde att de slutade två poäng före de regerande mästarna. Detta ledde till en åttondelsfinal mot Sydafrika, där Nederländerna vann med 2-0 och nådde VM-kvartsfinalen för andra gången, efter 2019 års finalresa.

Värt att Veta: Statistik inför Spanien – Nederländerna Dam VM

  • Jill Roord har gjort det första målet i två av Nederländernas fyra VM-matcher.
  • Endast Hinata Miyazawa har gjort fler mål i VM än Roords fyra.
  • Spanien har släppt in fem mål i sina två senaste matcher.
  • Tre spanska spelare har gjort minst tre mål i VM.
  • Spanien har fler spelare med minst tre mål än något annat lag i VM.
  • Spanien är det första laget att nå 100 skott i VM 2023.

Laginformation

Spanien hoppas att Ivana Andres kan återvända från sin skada. Danielle van de Donk missar kvartsfinalen på grund av avstängning.

Tidigare möten mellan Spanien och Nederländerna

Dessa två lag har mötts 10 gånger tidigare, med Spanien som vinnare i fem av dessa matcher, inklusive de tre senaste. De möttes dock i en kvalmatch senast, där Nederländerna slog ut Spanien ur kvalet till EM 2009.