Skräll i Dam-VM: Sverige slår USA med en millimeter!

Sverige mot USA i åttondelen - Aslani och en amerikanska poserar

Uppdaterad: Onsdag den 9 Augusti 2023

Sverige Triumferar efter Intensivt Straffdrama mot USA!

Efter en oförglömlig match mot USA, går Sverige vidare. Zećira Mušović stod för en imponerande insats och höll målet rent, medan Lina Hurtig säkrade vinsten med en avgörande straff som faktiskt räddades – men med några millimiter innanför mållinjen.

En Match av Sällan Skådat Slag

Det blev ett straffdrama mellan de två fotbollsgiganterna. Världsettan USA, som inte förlorat en VM-match på tolv år, fick se sig besegrade i en sudden death-straffläggning.

Lina Hurtigs Avgörande Straff

Lina Hurtig fick chansen att bli matchhjälte, och hennes straff gick via ribban och in. Först rådde det stor osäkerhet på planen, då domaren inte blåste för mål. Men tack vare mållinjetekniken kunde det fastställas att bollen hade passerat linjen med bara några millimeters marginal. Resultatet 5-4 till Sverige i straffdramat blev därmed ett faktum.

Sverige mot USA i åttondelen - Aslani fajtas.

Matchens Stora Profiler

Zećira Mušović var matchens stora profil, agerande som en ogenomtränglig barriär för Sverige. Lindsey Horan hade USA:s två mest framstående chanser, först med en nick som träffade ribban i första halvlek, och sedan med ett skott som Mušović parerade efter halvtidsvilan.

Sveriges Offensiva Utmaningar

Sverige hade det tuffare offensivt. Inte förrän i den 85:e minuten lyckades de få till ett skott på mål. Inbytta Sofia Jakobsson sköt från höger sida, men skottet togs hand om av Alyssa Naeher i USA:s mål.

USA med Stora Chanser att Avgöra Matchen

USA:s fotbollsikon Alex Morgan hade en gyllene möjlighet att avgöra matchen i slutminuterna, men Mušović stod återigen i vägen med en fantastisk räddning. Denna räddning ledde till förlängning där USA fortsatte att pressa, men Mušović stod pall.

Sverige mot Japan i Kvartsfinalen

Efter den dramatiska vinsten mot USA, står nu Sverige inför nästa utmaning i VM: en kvartsfinal mot Japan på fredag 11/8 kl. 09.30. Sverige går in i matchen som favoriter, tack vare sin starka form under turneringen, ett nästintill ogenomträngligt försvar under Zećira Mušovićs ledning, och en historisk överlägsenhet i tidigare möten med Japan.

Med dynamiska offensiva spelare som Lina Hurtig och Sofia Jakobsson redo att utmana det japanska försvaret, ser det ljust ut för Blågult. Dock är ingenting givet i fotboll, och Japan kommer säkerligen att ge allt för att skapa en överraskning.