Sveriges Gulddröm Över – Förlust mot Spanien med 2-1

Fotbolls VM för damer 2023 där det tyvärr blev förlust för svenska damlandslaget mot Spanien med 2-1.

Så nära, men ändå så långt borta. Vi hejade alla på vårt svenska lag, fyllda av hopp och förväntan. Men tyvärr är nu gulddrömmen över. Trots en heroisk insats i Auckland, där våra svenska damer kämpade tappert, blev det Spanien som gick vidare till finalen i damernas fotbolls-VM. Barcelona-anfallaren Salma Paralluelo’s mål följt av Olga Carmonas avgörande skott krossade våra förhoppningar. Även om Rebecka Blomqvist från Wolfsburg gav oss en strimma av hopp med sitt kvitteringsmål, var det inte tillräckligt. I slutändan blev det en 2-1 förlust.

Gerhardssons om Sveriges Förlust

Efter Sveriges nederlag i fotboll uttryckte förbundskapten Peter Gerhardsson stor besvikelse. Han undvek matchdetaljer men underströk målet att sikta på brons, inspirerad av tidigare matcher i Frankrike. På presskonferensen betonade han Spaniens styrka som motståndare och behovet av en djupgående analys.

Trots förlusten i fyra semifinaler är han optimistisk inför framtida mötet med England eller Australien. Han hyllar också Nya Zeeland och förutspår en ljus framtid för damfotboll, med tekniska framsteg i länder där fotboll spelas året om.

Sverige Kämpar vidare för Bronset

Sverige får nu chansen att kämpa om bronset mot förloraren i den andra semifinalen mellan Australien och England. Och den matchen börjar imorgon, klockan 12:00.