Zuckerberg vs Musk: Miljardärernas MMA-match som troligen inte blir av

Elon musk intar en skämtsam fight-position.

Vad får man om man kombinerar två av världens mest framstående tech-miljardärer, en UFC-ring och en Twitter-fejd? Svaret skulle ha kunnat vara den mest omtalade MMA-matchen i historien. Elon Musk och Mark Zuckerberg har båda uttryckt intresse för att mötas i en kamp som skulle ha varit lika mycket en duell mellan titaner som en symbol för deras rivalitet.

Men kommer denna match någonsin att bli av? Dyk ner i den fascinerande berättelsen om en hypad händelse som kanske aldrig kommer att se dagens ljus.

Från Twitter till Träningspass: Hur allt började

Elon Musk var den första att föreslå en burmatch (cage fight). Han tog till Twitter för att uttrycka sin vilja att möta Mark Zuckerberg i en UFC-stilad kamp. Zuckerberg svarade snabbt genom en Instagram-story där han visade en skärmdump av Musks tweet och antydde att han var redo att ta upp utmaningen.

UFC-presidenten hakar på

Dana White, UFC:s president, blev snabbt intresserad av idén. Han gick så långt som att bära en tröja med texten ”Zuckerberg vs Musk” och gjorde den tillgänglig för köp på UFC:s webbplats. White uttryckte också sin vilja att hjälpa till att organisera en uppvisningsmatch mellan de två tech-VD:arna, med en välgörenhetskomponent i åtanke.

Träning och Förberedelser

Foton började cirkulera online som visade Musk i intensiv träning med UFC-legenden Georges St. Pierre och andra kampsportsexperter. Å andra sidan hade Zuckerberg, som är tränad i Jiu-jitsu, också börjat förbereda sig. Han visade upp sig i träningskläder tillsammans med UFC-mellanviktsmästaren Israel Adesanya och UFC-fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski.

Oenighet om Plattform och Plats

Musk återupplivade intresset för matchen genom att säga att han styrketränade inför den och föreslog att den skulle livestreamas på X, Twitters omdöpta plattform. Zuckerberg svarade genom Threads och frågade om en mer pålitlig plattform borde användas för en livestream av matchen.

Tveksamt om Matchen blir av

Trots all hype och förberedelser verkar det som att matchen inte kommer att bli av. Musk har sagt att datumet är fortfarande oklart och att han kan behöva en operation innan en match kan äga rum. Zuckerberg å sin sida har uttryckt tveksamhet om Musks engagemang och sagt att han skulle meddela om och när ett datum blir fastställt.

Bakom kulisserna: Spänningar och Juridiska Hot

I bakgrunden har spänningarna mellan de två ökat, särskilt efter lanseringen av Instagrams Threads-plattform, en direkt konkurrent till Twitter. Musk kallade Zuckerberg för en ”cuck” och Twitter hotade att stämma Meta för att ha missbrukat deras ”affärshemligheter och annan immateriell egendom”.

Vad Händer Härnäst?

Trots all hype och förväntan, verkar det som att denna miljardärernas MMA-match kommer att förbli en ouppfylld dröm—åtminstone för tillfället. Så, åtminstone för nu, verkar det som att vi får nöja oss med deras digitala dispyter snarare än en fysisk uppgörelse i en bur.