Stora möjligheter för dig som sjuksköterska

Sjuksköterskeyrket är en otroligt viktig komponent i ett fungerande samhälle, vilket har blivit extra tydligt det senaste ett och ett halvt året. Det är en roll som vi troligen inte skulle klara oss utan, men som dessvärre får alltför lite uppmärksamhet och förmåner. 

Arbetet för sjuksköterskor har varit mycket påfrestande och många har flyttats mellan avdelningar och områden som kanske egentligen inte tillhör de vanliga arbetsuppgifterna. Sjukskrivningarna har dessutom ökat, och många är utmattade efter årets stora belastning. 

I en situation som denna kan det kännas tufft att komma tillbaka till jobbet, oavsett om det är efter en sjukskrivning eller bara efter en ledig dag. Så ska det emellertid inte behöva vara. Sjuksköterskor är en del av stommen som håller samhällets välbefinnande uppe, och du som sjuksköterska har därför all rätt att känna dig uppskattad och betydelsefull. 

Låt dina erfarenheter leda till nya möjligheter

Bristen på sjuksköterskor är stor, vilket innebär att det finns många möjligheter för dig som sjuksköterska att hitta ett arbete som passar dig som handen i handsken. Som bemanning sjuksköterska till exempel, finns möjligheten att jobba mycket flexibelt och med bra ersättning, som baseras på dina erfarenheter, din kompetens och hur anpassningsbar du kan vara. 

Om en heltidsanställning är för mycket kan du istället jobba deltid eller bara då och då. Arbetet ska vara ett ställe man trivs på och ser fram emot, och genom att du själv får mer inflytande över dina arbetstider känns jobbet ofta roligare och bättre. 

Arbetsuppgifterna är också något som spelar stor roll. Självklart vill man vara på det område man trivs bäst på, vilket ofta brukar vara inom kliniskt arbete, och inte så mycket av det administrativa. Som bemanningssjuksköterska är detta just vad du erbjuds. För att göra dig ännu mer attraktiv på arbetsmarknaden får du dessutom stora utvecklingsmöjligheter och skräddarsydda fortbildningar. Du får alltså chans att förbättras inom ditt yrke, samtidigt som du blir mer eftertraktad. 

Förmåner som stafettsjuksköterska

Att få vidareutbildning är inte bara positivt av ovan nämnda anledningar; det möjliggör också högre ersättning, eftersom din kompetens ökar. Som konsultsjuksköterska är lönerna mycket bra, men de varierar också beroende på var du arbetar. För som konsultsjuksköterska och bemanningssjuksköterska finns inte bara arbetsmöjligheter i Sverige, utan även i vårt vackra grannland Norge. 

Att arbeta i Norge är inte svårare än att jobba i Sverige. Det kan dessutom få vara ett sätt att uppleva nya platser – både vad gäller arbete och fritid -, och bygga på med erfarenheter, men samtidigt ett tryggt sätt att prova på något nytt. Du kan få hjälp vad gäller alltifrån boende till kontaktperson, och självklart också arbetsplats och administrativa frågor.